HomeInterestingNemsokára döbbenetes áremelkedésre lehet számítani a tejtermékeknél!

Nemsokára döbbenetes áremelkedésre lehet számítani a tejtermékeknél!

Sajnos a piaci helyzetnek köszönhetően, egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy az élelmiszerek megdrágulnak és lassan már horribilis összegeket kell fizetni, hogy enni és inni tudjunk. A legújabb hírek szerint, egy újabb áremelkedésre számíthatunk, lássuk melyek azok a termékek, melyeket nemsokára több pénzért vásárolhatunk meg a boltokban.

Az RTL Klub esti híradójában azt hallhattuk, hogy a tejföl és a vaj 15%-kal, a tej minimum 5%-kal fog többe kerülni.

Íme egy korábbi árváltozás grafikonja:

A várható áremelést azzal magyarázzák, hogy a klímaváltozás miatt egyre kevesebb a tej és alacsonyabb a zsírtartalom. A magasabb zsírtartalmú termékek az európai tejhiány miatt már tavaly is drágultak.

Sajnálatos módon a tejtermékek után a kenyér ára is megemelkedhet.

Várhatóan két számjegyű áremelés várható a kenyerek esetében is – írja a Népszava. A lap információi alapján, az idei búzatermés elég gyenge minőségű lett és kevesebb mennyiséget is sikerült betakarítani, mint a 2017-es évben, ennek tetejében, a forint gyengülése miatt, a külföldről beimportált árukészlet is sokkal több pénzbe kerül.

A zsemle, a fehér illetve félbarna kenyér előállítása már most veszteséges.

Egyes szakemberek már többször nekifutottak a témának, és megkérték a Fideszt, hogy sorolják át a kenyeret az 5%-os áfakörbe, de ők töretlenül kitartanak amellett, hogy minden jó így, ahogy van.

Mindeközben, sajnos egyre jobban fogynak a magyar termékek a boltok polcairól, illetve a hazai vállalkozások is redukálódnak. Ennek következtében virágzik a feketegazdaság, sőt továbbmegyek egyre több pékség kerül albán tulajdonba. Jelen állás szerint már kétharmad tulajdonjoggal rendelkeznek.

Most Popular

Recent Comments