HomeInterestingHihetetlen elmélet, de ezért fontos a fika elfogyasztása!

Hihetetlen elmélet, de ezért fontos a fika elfogyasztása!

Az orrban való turkálásnak nagyon rossz hírneve van. Higiéniátlannak, undorítónak tartják és nem mutat jó példát, aki ilyeneket csinál egy gyerek előtt. Az óvodában a kis gyerekek rendszerint csinálják ezt a fajta tevékenységet, sőt ezután el is fogyasztják a kibányászott terméket, ami egy kicsit hányinger keltő egyes emberek körében.

Scott Napper a kanadai Saskatchewan Egyetem biokémiai professzora, úgy véli, hogy a nyálkahártya nemcsak ártalmatlan, de egészséges is.

2013-ban kapott figyelmet a professzor és elméletének megértéséhez meg kell tudni, hogy valójában mi a szutyi, és miből épül fel.

A zöldes orr termék valójában csak megkeményedett orrváladék, ami nem esik le a garatról. Ennek az állapotnak az eléréséhez kellenek olyan külső tényezők is, mint például a por. De 90%-a továbbra is folyadékból áll, szóval ezért ártalmatlan és „egészség”.

Scott kicsit tovább ment a témában, és azt mondta, hogy pontosan ez a „szennyeződés” tesz ki egy fontos és egészséges táplálékot. „Evolúciós szempontból nagyon piszkos körülmények között küzdöttük ki a helyéről, ezért hátrányos lehet az emberek számára, akik védtelenül meglátják, hogy egy másik ember efféle dolgot csinál.”- mondta a kutató.

De azt állítja, hogy egyes antitestek az orrváladék egy százalékát teszik ki, és ha ezt az emberek megeszik, az immunrendszer erősödik.

Úgy érzi, hogy az emberek 91%-t rettenetesen zavarja, ha valami van az orrában, és nem tud tőle megszabadulni, orrfújás következtében sem. Egy újabb vizsgálat céljából most olyan alkalmi résztvevőket keres, akik hosszabb ideig fúrják az orrukat és szedik ki a „zsákmányt”.

Kollégái szkeptikusak voltak, de a diákjai nagyon jól fogadták az ötletet és pozitívan álltak hozzá, hogy a professzor jobban tudja ezeket a dolgokat tanulmányozni.

Valószínű többen értenek egyet azzal, hogy milyen kielégítő érzés egy hatalmas darabka kiiktatása, hogy végre szabadon, akadálymentesen áramoljon be a levegő az orrnyíláson keresztül a tüdőbe. Scott Napper biztosan nem hagyja függőben ezt a témát, és reméli, hogy hamarosan mindenki egészséges kapcsolatot alakít ki az orrtermékével.

Most Popular

Recent Comments