HomeInterestingNem várt fordulat: A következő hidegfront tízfokos lehűléssel érkezik!

Nem várt fordulat: A következő hidegfront tízfokos lehűléssel érkezik!

Most már biztos az időpont a közelgő hidegfronttal kapcsolatban.

A mai naptól fogva, másodfokú figyelmeztetést adtak ki több megyére is a hihetetlen hőség és kánikula miatt. Ám a mai napon az a dátum is kiderült, hogy érkezik az a bizonyos hidegfront, aminek következtében 10 fokkal fog csökkenni a hőmérséklet, és egy kis hűvös időt hozhat a napjainkba.

Információk szerint, ez a hét a nyár egyik legeslegmelegebb hete, és fel kell készülnünk, hogy vár még ránk jó pár nap belőle, amikor nagyon kell vigyázni, mikor megyünk ki a napra. A csütörtöki napon, többfelé előfordul egy kis fátyolfelhőzet, de mindezek mellett napsütésre lehet számítani. A Dunántúli területeken felélénkül a délkeleti szél is. Éjszaka a legalacsonyabb hőmérséklet körülbelül 17-22 fok közé tehető, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 32-36 fok közé.

„A hét utolsó munkanapján, Pénteken többfelé lehet számítani gomolyfelhőzetre, ám a napé lesz a főszerep. Délutánra, és estére a nyugati országrészben erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és elszórtan alakul ki zápor valamint zivatar. A déli és a délkeleti szél többfelé felélénkül, majd délutánra északnyugatira fog fordul. Ahol zivatar lesz, ott lehet számítani viharos széllökésekre is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18-23, a legmagasabb nappali csúcshőmérséklet 31-36 fok közé tehető.” – olvasható a met.hu. oldalán.

„Szombaton több országrészben is komoly lehűlésre lehet számítani, de északkeleten és keleten nem lesz annyira számottevő. A szakadozott felhőzet mellett nagyjából mindenhol lehet számítani több órás napsütésre, illetve délkeleten és keleten többnyire napos idő várható.” írja a blikk.

Vincent Thille ?? (@vincent_tll) által megosztott bejegyzés,

Első körben a Dunántúlon, majd a nappali órákban mindenhol, (kiéve a keleti, délkeleti megyéket), számíthatunk záporra, zivatarra, felhőszakadásra és heves zivatarokra.

Ivan (@ivancanavera) által megosztott bejegyzés,

„Az északi és északnyugati szél felélénkül, majd fokozatosan erősebb lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16-23, a legmagasabb nappali csúcshőmérséklet délnyugaton 25 fok, északkeleten és keleten pedig 33 fok várható” – írja az egyik napilap előrejelzése.

Most Popular

Recent Comments