HomeInterestingMit tettél azért, hogy boldog légy? - Valóban mindent elkövettél?

Mit tettél azért, hogy boldog légy? – Valóban mindent elkövettél?

Ha életed végén feltennék neked azt a kérdést, hogy mit bántál meg és mit sajnáltál a legjobban, akkor mit válaszolnál? Nem is olyan könnyű kérdés, ugye? Azt bánnád, amit megtettél vagy azt, amit nem? Az igazság az, hogy sok tanulmány készült már a témában és a megkérdezettek válaszai sem túl meglepők. A leginkább azt bánták, hogy nem úgy éltek, ahogy valójában szerettek volna, hogy kevés időt töltöttek együtt szeretteikkel és nem voltak elég bátrak ahhoz, hogy megengedjék maguknak azt, ami egy ember életében a legfontosabb, hogy boldogok legyenek.

Sok mindent tehetsz azért, hogy ne boldogtalanul éld le életed. Hogy ne a megfelelési kényszer legyen az első és ne mindig másokkal, hanem magunkkal foglalkozzunk.

Te mit tettél azért, hogy boldog legyél??

Először is, mi az a boldogság? Mi tesz téged boldoggá? Mi áll a boldogságos útjában? Előfordulhat, hogy egyáltalán nem állsz úgy, hogy boldog lehess. Úgy érzed, mindent megteszel a boldogság elérése érdekében, az mégsem elég. Valójában csakis te magad vagy az, aki boldoggá tehet. Nem más, mert a te hozzáállásod nélkül és akaratod nélkül, semmire nem fogsz menni. Gondolj csak egy rossz párkapcsolatra. Szereted a párod, de valójában már semmi nem passzol, sok a veszekedés és szinte olyanok vagytok, mint az idegenek. Azért nem hagyod el, mert szereted. Igen! És mi lesz vele nélküled? Sajnos van, amikor a szerelem már nagyon, de nagyon kevés. Bárhogy fáj, lépned kell, mert ellenkező esetben örökre boldogtalan maradsz.

A boldogság a legegyszerűbb dolgokban, a kiszámíthatatlanságban és a váratlanban rejlik. Vajon mindent megtettél akkor is, amikor erőt vesztett és elveszett voltál? A béke, a megbocsájtás és az elengedés képessége is rendkívül fontos. Már egy cseppnyi szeretet, őszinteség és tiszta szándék is elegendő ahhoz, hogy elindulj a boldogság útján. Mi kell ehhez? A BEISMERÉS!

Be kell ismerned, hogy már hosszú ideje nem vagy boldog és segítséget kell kérned, akár magadtól is. Ha magaddal szemben őszinte vagy, akkor megvannak a válaszok és azokat követik tettek.

Mivel nem vagyunk egyformák, a boldogság megismerése és boldognak lenni lehet egy hatalmas kihívás, illetve lehet felismerés, rutin és könnyedség. A boldogság nagyrészt tőled függ, de a környezetednek is hatalmas szerepe van benne. Ha te boldog vagy, akkor a környezeted is, ez pedig igaz lehet fordítva is, hiszen a boldogság oda-vissza hatással van az emberekre. Ha szeretteid boldogok, akkor te is és fordítva.

Mit fogsz mondani, ha számot kell adnod az életedről? Hidd el, rá fogsz jönni, hogy nem az anyagiak lesznek az örökséged részei, hanem a boldogságod és a szereteted, amit örökül hagysz majd. Rendkívül fontos, hogy néha szánj időt és energiát arra, hogy önvizsgálatot tarts és feltedd magadnak a kérdést, hogy mindent megtettél-e a boldogságodért?

Tudnod kell, hogy még egyáltalán nem késő, még tehetsz érte. Tehetsz érte valamit, bármit!! Meg kell minden tőled telhetőt azért, hogy elérd a boldogságot!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments