HomeCelebrityMindenki csúfolta kinézete miatt, valójában mindenkinél szebb volt...

Mindenki csúfolta kinézete miatt, valójában mindenkinél szebb volt…

Vonzó volt, férjhez ment, családot alapított és nővérként dolgozott. Az esküvő után azonban elkezdett megváltozni a teste. Egy idő után elnyerte a „világ legrondább nője” címet. Feladta a méltóságát, hogy megmentse a családját.

„A külső nem számít, az a fontos, ami belül van.” – halljuk nap, mint nap a kifejezést, melyet az élet gyakran vissza is igazol. Mary Ann Bevan története is ezt mutatja, viszont amennyire megható a dolog, Mary-nek legalább annyira fájdalmas is volt.

Mary Ann Bevan rendes, vonzó, londoni lány volt. A férfiak odáig voltak érte hajdanán. 29 éves korában ment férjhez és négy gyermek édesanyja lett. Kezdetben semmi nem utalt arra, hogy egy alattomos betegség kezd kialakulni a brit nő testében.

Az akromegália (felnőttkori gigantizmus, óriások betegsége) tünetei 32 évesen jelentkeztek nála. Ettől a pillanattól kezdve az arconásai elkezdtek eltorzulni, fejfájások gyötörték, a látása meggyengült. Az akromegália a láb, a kéz, az állkapocs, a nyelv és az orr megnagyobbodását, a fogak közti részek kiszélesedését, csontfájdalmat és az arcvonások megvastagodását okozza. A nő nemcsak a kór miatt szenvedett, hanem az élet egyéb módon is belérúgott…

Csúfolták a betegei, csúfolták a kollégái. Végül a szerencsétlen nő elvesztette az állását a megjelenése miatt. Ehhez még hozzájött az is, hogy a férje idő közben meghalt, így a négy gyermeket egyedül kellett nevelnie.

Kétségbeesésében szörnyű döntést hozott. Pénzkeresés céljából részt vett egy versenyen a világ legrondább nője címért. Megnyerte és 50 fontot kapott érte.

A becsmérlő verseny csak a megalázások kezdete volt. A nő megjelenése miatt munkát ajánlottak neki az akkor nagy érdeklődésnek örvendő brit cirkuszban. Mary úgy gondolta, hogy nem fog soha fog munkát találni, így elfogadta az ajánlatot. Később az USA-ba ment, ahol a „freak show”-ban szerepelt. „Kollégái” sziámi ikrek és szakállas nők voltak.

Ez vált az életévé…

Nem csak a betegséggel járó fájdalmat, hanem a szőrnyű megaláztatást is alázatosan tűrte. Az emberek fizettek azért, hogy láthassák a világ legrondább nőjét. Az újságok is így írták meg. Szerencsétlen nőnek nem volt más választása, mint kitartani, ugyanis a gyermekeit valahogy fel kellett nevelnie. Ez volt az egyetlen módja, hogy eltartsa a családját.

A nő 59 éves korában halt meg otthonától távol. A gyerekek eleget tettek anyjuk akaratának és Angliába hozták a holttestét. Sajnos halálával sem érte megkönnyebbülés. Egyes cégek 100 évvel később is használták a képeit különböző vicces képeslapokon.

Egy holland orvos volt, aki kiált a nő méltóságáért és ezen a képeslapok értékesítését befejezték.

Nehéz elképzelni, hogy min mehetett keresztül ez a szerencsétlen nő, és eszünkbe jut, hogy az ember mennyire kegyetlen. Ez sosem fog megváltozni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments