HomeInterestingMenopauza alatt lett terhes - "Nem voltam felkészülve egy újabb babára, az...

Menopauza alatt lett terhes – „Nem voltam felkészülve egy újabb babára, az orvosok is azt mondták nem lehet”

A nők többsége viszonylag fiatalon szeretne édesanyává válni, mert lelkük mélyén tudják, hogy nem egyszer, hanem minimum kétszer szeretnék megtapasztalni a várandóssággal és az előkészületekkel járó örömöket. Mivel nem tudnak és nem is akarnak egyik terhességből a másikba ugrani, ezért olykor éveket várnak mire beleugranak a következő várandósságba.

Sajnos azonban egy bizonyos kor felett a nők már nem igen tudnak teherbe esni, mert belépnek a változó korba és szép fokozatosan elveszítik menstruációjukat. Ha nincs menstruáció akkor ugyebár nincs peteérés sem, tehát nem tud megtermékenyülni a petesejt. Legalábbis az esetek többségében ez történik, de mai cikkünk főszereplője bebizonyítja, hogy a kivételek erősítik a szabályt.

A 41 éves Ryan Renee Francenak azt mondták az orvosok, hogy ötödik gyermeke után már nem lesz több neki. Az 52 éves Kennyvel házasságban élő Renee annyira furán és zavartan érezte magát, hogy fogta és csinált egy terhességi tesztet.

„Nem volt betervezve, szóval nagyon meglepődtem, mikor láttam, hogy pozitív lett a teszt.” – mondta Renee.

Kenny öt gyerek után döntötte el, hogy vazektómiára megy, ám a koronavírus járvány miatt törölni kellett a műtétet. 2020. áprilisában Renee rosszul lett és ekkor tudta, hogy valami nincs rendben. A pozitív terhességi tesztet egy ultrahang vizsgálat is megerősítette, így most már biztos volt, hogy úton van a hatodik baba.

Egyébként Renee három legidősebb gyermeke az első házasságából származik, negyedik gyereke egy hosszútávú kapcsolatból, ötödik csemetéje pedig hivatalosan a mostohagyermeke, mivel ő valójában Kenny lánya. Miután az orvosok megtudták, hogy Renee már átesett a menopauzán további vizsgálatokra hívták be.

„Nagyon sok érzelmi és mentális problémám volt ezzel a terhességgel, mert nem voltam rá felkészülve. Ápolónőként hallottam egyik-másik női pácinestől olyan történeteket, miszerint menopauza alatt estek teherbe. Akkor nem akartam elhinni, hogy ez valóban megtörténhet, de úgy tűnik mégis igazuk volt a lányoknak. Nem számítottam rá, hogy ez velem is megtörténhet.” – mesélte.

Renee, aki a Mount Washingtonból származik 2021. januárjában életet adott kisfiának, Thomasnak. Elmondása szerint nagyon nehéz szülés volt, és olykor sokként érték a dolgok. Az új családtaggal Renee édesanyja immáron 14. alkalommal lett nagymama.

„Hihetetlen utazás volt. Thomas minden bizonnyal a mi kis csodababánk, aki teljessé tette a családunkat.” – folytatta Renee

Ti ismertek olyat, aki menopauza alatt esett teherbe?

Most Popular

Recent Comments