HomeInterestingMegtörtént események, melyek bizonyítják, hogy péntek 13, igenis balszerencsés napnak számít!

Megtörtént események, melyek bizonyítják, hogy péntek 13, igenis balszerencsés napnak számít!

A Triszkaidekafóbia a tizenhármas számtól való félelem, melyet gyakran tartanak babonának. Egyes épületekben az emeletek számozásánál kihagyták a tizenhármat. A tizenkettedik emelet után egyenesen a tizennegyedik következik, hogy a triszkaidekafóbok ne kerüljenek stresszhelyzetbe. A 13-as szám elhagyása emeleteken kívül jellemző még szállodaszobák számára, repülőgépeken üléssorok számozására és tengerjáró hajókon kabinszámokra.

A legérdekesebb történet Arnold Schönberg osztrák zeneszerzőé volt, aki szintén triszkaidekafób volt (ráadásul 13-án született). Kiszámolta, 76 éves korában fog meghalni (mert 7 + 6 = 13). Nem csak hogy tényleg 76 éves korában halt meg, de ráadásul péntek 13-án. Halálával kapcsolatos többi 13: éjjel 11:47-kor halt meg, éjfél előtt 13 perccel. 1 + 1 + 4 + 7 = 13.

De vajon tényleg ennyire rossz lenne Péntek 13? Ebből a cikkből megtudhatod, mik történtek az elmúlt években péntek 13 napján.

A Buckingham-palotát a második világháború alatt pénteken 13-án semmisítették meg.

Katonai dokumentumok szerint a Blitz-nek nevezett légi háború idején a német csapatok 5 bombát dobtak le a Buckingham-palotára és annak kápolnájára 1940. szeptember 13-án.

Pénteken 13-án 13:30-kor egy villám egy 13 éves fiúba csapott bele.

A Lowestoft Seafront Air fesztiválon egy villám, egy 13 éves fiúba csapott bele, aki egy esernyőt tartott. De ennek a félelmetes koincidencia ellenére a fiú válla csak egy kicsit megperzselődött és csak néhány napig kellett kórházban lennie.

Costa Concordia üdülőhajó Olaszország partjainál süllyedt el.

A „Costa Concordia” nevű üdülőhajó 2012. január 13-án süllyedt el az Olasz partoknál. Ez volt a világ legnagyobb személyhajója, amin kétszer annyi ember volt, mint a Titanicon. Összesen 32 ember vesztette életét a katasztrófában.

„Fekete pénteken” volt a Victoria tűzvész Ausztráliában.

Ez Ausztrália történetének egyik leghalálosabb eseménye. Az erdőtüzek 1939. január 13-án kezdődtek, és szinte az egész államban elterjedtek. 700 ház égett le, 71 embert ölt meg, és a tűz felperzselt 575 ezer hektárnyi földterületet, ami az állam 3/4 részét foglalja magába.

1972. október 13-án két nagy légi baleset történt.

Az uruguayi légierő Chilébe tartó repülőgépe pilótahiba és a rossz időjárási viszonyok miatt az Andok oldalának csapódott. 10 napon át történő sikertelen keresés után a mentési művelet leállt. A 72. napon helikopter érkezett a roncs mellett maradt 14 emberhez, és másnapra mindannyiukat kimentették.

A Banglades-i trópusi vihar.

1970. november 13-án, pénteken egy trópusi ciklon sújtotta Banglades-t, ami miatt szökőár keletkezett, és mintegy 500 ezer ember vesztette életét. Emellett az állatok 90% -a és a növények több száz területen megsemmisültek. Ez a katasztrófa hosszú ideig tartó tömeges éhezést hagyott maga után.

Egy számítógépes vírus, mely az Egyesült Királyságot sújtotta.

1989. január 13-án, pénteken egy számítógépes vírus jelent meg, ami egész Angliát érintette. A vírus letörölte a személyes fájlokat a számítógépekről, majd lelassította az emberek munkáját, ám szerencsére az intézkedések időben elkészültek, és a vírus nem terjedt át az Atlanti-óceánon túlra.

De péntek 13.-án sok jó dolog is történt:

1923. július 13-án megalakult Hollywood. Igaz, a betűk nagyobbak voltak, és még nem volt kapcsolatban a filmiparral.

A NASA bejelentette, hogy vizet talált a Holdon (2009. november 13.).

2004. augusztus 13-án az Olimpia hivatalosan is hazatért, mert Athénban, Görögországban tartották.

1923 július 13.-án dinoszaurusz tojásokat találtak Mongólia területein egy ásatás alkalmával.

Máltát 1974. december 13-án köztársasággá kiáltották ki. Talán számunkra ez nem egy nagy esemény, de egy kis mediterrán ország lakóinak hihetetlenül fontos esemény.

1985. szeptember 13-án jelent meg a Super Mario Bros, Japánban.

Most Popular

Recent Comments