HomeInterestingMár nem csak az időseket veszélyeztetni a koronavírus! - Egyre több a...

Már nem csak az időseket veszélyeztetni a koronavírus! – Egyre több a fiatal fertőzött, aki súlyos állapotban kerül az intenzív osztályra!

Egyre nagyobb veszélyben vagyunk, mindenre fel kell készülnünk!!! A koronavírus-járvány nem csillapodik, sőt, mostanra már nemcsak az idősek vannak életveszélyben, hanem a fiatalabb korosztály is. Bár az eredeti törzs ellen zajlik a védőoltások beadása, de a mutációk ellen ezek a vakcinák sem nyújtanak teljes körű védelmet.

A szakemberek szerint elindult a járvány harmadik hulláma, ami pedig a fiatalokat fenyegeti. Egyre több a fiatal, súlyos állapotban lévő fertőzött, aki az intenzív osztályra kerül. Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa elmondta, hogy napi szinten legalább 30-50 koronavírussal megfertőződött beteg érkezik a sürgősségi osztályra, ez a szám pedig félelmetesen magas.

A honvédkórház két budapesti telephelyén jelenleg 238 beteget ápolnak, akik közül 33-an szorulnak lélegeztetőgépre. „Akik koronavírussal kórházba kerülnek, azoknak nem elsősorban gyógyszerre van szükségük, ők levegőért küzdenek. Nagyon súlyos állapotban vannak” – fogalmazott az orvos.

Péter Ádám szeretné felhívni a figyelmet az oltások fontosságára, hiszen annak hiányában a magunk és mások életét is kockára tesszük. Még nem jött el annak az ideje, hogy válogathassunk a vakcinák közül, mert egytől-egyig életet mentenek és minél tovább várunk, annál többen halnak majd meg a betegség szövődményei miatt.

„A lehető legtisztább lelkiismerettel azt mondom, hogy aki az oltások ellen érvel, az téved és hibázik. Aki nem jelentkezik oltásra vagy válogatni szeretne érzelmi alapon, az is hibázik, veszélyezteti saját és hozzátartozói életét. Aki pedig fennhangon hirdeti a vakcinákkal kapcsolatos kételyeit, az mások életét veszélyezteti” – figyelmeztetett a szakorvos.

Most Popular

Recent Comments