HomeInterestingLúcia dos Santos nővér félelmetes jóslata - "Csak Lengyelország éli túl"

Lúcia dos Santos nővér félelmetes jóslata – „Csak Lengyelország éli túl”

Több olyan ember is volt már a történelem során, akik képesek voltak megjósolni a jövőt. A leghíresebb, akit gyakorlatilag mindenki ismer, Nostradamus volt. Ő volt egyébként Medici Katalin pártfogoltja, akire mindig támaszkodhatott. Persze rajta kívül nagyon sok hasonló ember élt, akik különös és félelmetes jóslattal álltak elő, többek közt Lúcia dos Santos nővér is.

Lúcia dos Santos nővér 1907-ben született Aljustrelben, ahol együtt nevelkedett testvéreivel és unokatestvéreivel. A kuzinok (Lúcia, Jacinta és Francisco Marto) 1917-ben a Szűzanya megjelenéséről számoltak be, aki három titkot bízott rájuk, ám a fiatal gyermekeknek senki sem hitt. 1919-ben Francisco, 1920-ban Jacinta kapott tüdőgyulladást, melynek következtében elhunytak. Elhalálozásuk után Lúcia úgy döntött, hogy zárdába vonul.

1938. január 25-én északi fény jelent meg Európa felett, melyet Gibraltárról, sőt az Egyesült Államokból is láttak. Lúcia úgy vélte ez az a fény, amiről Szűz Mária beszélt nekik. Azt mondta lesz egy furcsa fény az égen, ami megvilágítja az éjszakát.

A második titok részeként megjósolta azokat az eseményeket, melyek a második világháborúhoz vezetnek. Amikor José Alves Correia da Silva, Leiria püspöke felkérte a harmadik titok felfedésére, Lúcia tétovázott. Nem volt meggyőződve arról, hogy a Szűzanya felhatalmazta-e őt erre. Karmelita nővérként engedelmeskednie kellett volna felettesének, de Mária is felette állt így nem tudta mi tévő legyen. 1943. októberében tüdőgyulladást kapott, pont úgy, mint unokatestvérei. Da Silva püspök megparancsolta, hogy írja le a harmadik jóslatot, mielőtt meghal – a nővér így is tett. Lepecsételte és azzal bízta a püspökre az iratot, hogy csak 1960 után bonthatják ki.

A harmadik titok szövegét II. János Pál pápa hivatalosan 2000-ben tette közzé, miután az már 1981-ben bekövetkezett. Igen, a pápa elleni merénylet volt megjósolva.

Ezen kívül a nővért misztikus tapasztalatok is érték egész élete során. 1925-ben és 1929-ben újabb és újabb látomásokat pillantott meg. Jövendölései tele voltak fatalizmussal, halállal és pusztulással. Azt látta, hogy az emberek elfordulnak Istentől, és ez pusztuláshoz vezet. Látta a harmadik világháború kitörését is, melyet iszonyatosnak írt le.

Minden politikai és katonai fék, ami eddig be volt húzva, kiengedésre kerül és az emiatt bekövetkező háború tízmilliók életét fogja követelni. Látomása szerint Kína fogja kezdeményezni az egészet, mely végig fog söpörni az egész világon.

„A világot meg fogja lepni Kína, Oroszország elleni gyors támadása. A harcok és az atrocitások intenzitása szörnyű lesz. A kínaiak utánozni fogják a japánok viselkedését, ami még a második világháború idején volt, vagyis: meglepetés, gyorsaság és terror. Kína győzelmei megrémítik az Egyesült Államokat. Kína veszélyes eszközöket vet be az oroszországi katonai létesítményekkel ellen, melyek a muníciót foglalják magukba. Rettenetes pusztítást, sokkokat és zavart okoznak a természetben, ami később bosszút áll rajtuk. A kínai hadsereg meghal bizonyos fegyverek miatt, amelyeket a világ ellen vet be. Nem csak az emberek fognak egymással szembenézni. Az emberi tevékenység által évek óta elpusztított természet szintén beáll a sorba. Az Etna és más vulkánok kitörése légköri zavarokat, hamuesőket, hurrikánokat, záporokat és áradásokat okoz. A legrosszabb helyzetbe Németország kerül, akit a büszkesége miatt büntet a természet. Az ország teljes felületét elönti a tenger, amely behatol a Rajna-völgybe. ” – szólt egyik jóslata.

Lúcia nővér 2005-ben hunyt el és XVI. Benedek pápa halálának harmadik évfordulóján kezdte meg boldoggá avatását (ez előzi meg a szentté avatást). 2017-ben a boldoggá avatási eljárás egyházmegyei szakasza véget ért.

Łucja nővér jóslata szerint Lengyelország lesz az egyetlen, aki sértetlenül jön ki az egészből. Mindez annak köszönhető, hogy ők ízig-vérig katolikus ország, aki nem veszítette el igazi keresztény értékeit. Emiatt Európa és a világ újjáépítésének központjává válik.

„Egyedül Lengyelországot kíméli meg, és ez lesz az egyetlen ország, mely a világ kataklizmájából kiemelkedik, mint erős és csodálatos ország. Európa jövője rajta múlik. Lengyelország a határain belül végrehajtja Isten törvényét, mivel sérelmeket, igazságtalanságokat, bűncselekményeket és törvénytelenségeket tapasztalt. Új testvériségi házat épít a világ minden nemzete számára, és anyja lesz gyermekeinek. Senkit sem utasít el, nem ítél el, hanem magához ölel. Egy szülőföld lesz mindazok számára, akik szeretik, ismerik hagyományait, történelmét és kultúráját. Most minden lengyelhez fordulok, hogy figyelmeztessem és felkészítsem őket a közelgő eseményekre.”

Sokan megkérdőjelezik ezen jóslatának valóságtartalmát ugyanis a lengyeleknek címzett üzenet néhány évvel ezelőtt megjelent a közösségi médiában. Forrásaként Stephen Lassare 1992-es könyvét, a „Jövő felfedetlen titkai” -t jelölték meg. Az internetezők most manipulációt és valótlanságot keresnek benne.

Most Popular

Recent Comments