HomeInteresting24 évesen több, mint 300 kiló volt - Átalakulása után szinte fel...

24 évesen több, mint 300 kiló volt – Átalakulása után szinte fel sem lehetett ismerni

Sajnálatos módon nagyon sok embert érint a világon az elhízás, mely nemcsak esztétikai hibákat eredményez, hanem egészségügyi panaszokat is könnyedén elő tud idézni. Gondolunk itt szív és érrendszeri megbetegedésre, cukorbetegségre és a többi. A TLC csatornán vannak műsorok, melyek kifejezetten túlsúlyos emberekről illetve átalakulásukról szólnak. Tény és való, hogy nagyon nehéz az út, míg elérnek az álom súlyhoz, de az ő kitartásuk és elszántságuk példaértékű lehetne minden ember számára.

Mai cikkünkben egy 24 éves fiatal lány igaz történetét hoztuk el, aki több, mint 300 kilogrammot nyomott. Egyszerűen képtelen volt abbahagyni az evést, és az általa elért állapot megakadályozta abban, hogy normális, egészséges életet éljen. Egy nap úgy döntött elege van ebből az életből és változtat. Ennek köszönhetően látványos átalakuláson esett át.

Amber Rachdi olyannyira el volt hízva, hogy már nem volt képes egyedül mozogni vagy gondoskodni magáról. Emiatt vissza kellett költöznie a szüleihez, akik gondját viselték. Napi szinten elektromos kerekesszéket kellett használnia, hogy legalább boltba valahogy el tudjon menni. A felhalmozott zsírtömeg nemcsak lelkére, hanem az egészségére is hatással volt.

Elmondása szerint egy nap 4 főétkezést iktatott be, amiket még nagyobb mennyiségű édességekkel egészítette ki. Minél boldogtalanabb volt, annál többet evett ezzel belelökve magát egy ördögi körbe. A hanyagsága oda vezetett, hogy a lábai között hatalmas mennyiségű bőr halmozódott fel. Amber már egyedül fürdeni sem tudott. Ezenkívül speciális kenőcsöket kellett beszereznie, mivel az egymáshoz dörzsölt bőre sérüléseket okozott.

A 24 éves lány rájött, hogy nem élhet így örökre. A barátja, Rowdy is arra biztatta, hogy változtasson. Jelentkezett egy pontosan erre a célra kifejlesztett programba, ahol szakemberek segítségével látványos átalakuláson esett át. Amber találkozott egy orvossal, aki gyomorcsökkentő műtétet ajánlott. Viszont ahhoz, hogy ezt elvégezhessék rajta kb. 10 kilót kellett fogynia.

A lány ezután Texasba költözött, hogy közelebb legyen orvosához. Dr. Nowzaradan egészséges táplálkozási szokásokat mutatott neki, melyeket folyamatosan kellett követnie. 3 hónap alatt közel 8 kilótól szabadult meg, és ezzel már elvégezhették a műtétet.

Az operáció után további 40 kilót dobott le. Ez motiválta őt a rendszeres testmozgásra és egészséges táplálkozásra. Egy év után még 65 kilót fogyott. Már alig lehetett felismerni őt.

Orvosa elképesztően büszke volt rá, olyannyira, hogy felajánlotta neki, hogy ingyen és bérmentve megszabadítja a felesleges bőrtől. Ezután Amber végre egészséges életet élhetett. Annak érdekében, hogy még jobban legyen felkeresett egy terapeutát, aki elmondta hogyan kezelje a problémáit.

Amber most remek formában van. Célja eléréséhez viszont még pár kilót le kell adnia.

Most Popular

Recent Comments