HomeInterestingLevelet kapott fiától miután elvált zsarnok apjától - Komoly szavakat fogalmazott meg

Levelet kapott fiától miután elvált zsarnok apjától – Komoly szavakat fogalmazott meg

A szerelem csodálatos dolog addig, míg a tűz, a szenvedély és a láng képes fennállni. Egy idő után viszont ez az erős érzés szeretetté, tiszteletté alakul, ami egyébként egy teljesen normális dolog. Akadnak, akik ezzel együtt tudnak élni és elfogadják, hogy már „csak” ezt érzik párjuk iránt, ám vannak, akik újra szerelemre vágynak ezért új terepre nyargalnak. Ezt is kétféleképpen lehet megtenni, tisztességesen vagy galád módon. Utóbbit valószínű nem kell ecsetelni, mindenki tökéletesen tudja, hogy lehet valakit átejteni a palánkon. Ilyen esetekben történik meg a szakítás, válás. Viszont ez nem olyan könnyű, mint ahogy sokan gondolják. Az emberek iszonyatosan meg tudják szokni a másik jelenlétét, és hirtelen elvesztésük depressziót, szorongást és szomorúságot válthat ki. Még abban az esetben is ezt érzik, ha amúgy szenvednek a másik fél hűtlensége miatt. Hatalmas erő és elszántság kell ahhoz, hogy meghozzák a végleges döntést.

A kép csak illusztráció

Mai cikkünkben egy különös történetet hoztunk el. Egy ügyvéd évek óta foglalkozik válásokkal, de ilyet még soha nem tapasztalt. Találkozott egy hölggyel, aki beadta a válást. Feltételezte, hogy minden zökkenőmentesen megy, és normális eljárás lesz, de története megdöbbentette.

A hölgyet Barbarának hívják, aki 32 éves volt, mégis úgy öltözött, mint egy 19 éves fiatal lány. 4 gyermeket hozott világra 9 év leforgása alatt.

„Több botrányos történetet is hallottam már a pályafutásom során, de olyan fizikai, lelki és egyéb bántalmazást, amit ő szenvedett el még soha. Még a szemeim is könnybe lábadtak.” – mondta az ügyvéd.

A kép csak illusztráció

Amikor befejezte a történetét, ránézett majd azt mondta:

„Uram, nem csak az ő hibája. Felelősséget vállalok amiatt, ahogy élünk és tudom, hogy a szenvedésemnek csak akkor lesz vége, ha saját döntést hozok.”

„Egyből arra gondoltam, hogy ez a gazember a rácsok mögé kerül, de rájöttem, hogy Barbarának nem ez a szándéka. A következő kérdéssel húzott vissza a gondolataimból. Hisz ön a megbocsátásban?! Természetesen igen, – feleltem, viszont abban is hiszek, hogy az, amit másokkal teszünk egy idő után visszaszáll ránk. Ha valaki jó dolgokat tesz, jóra számíthat, ha viszont rosszul, akkor csak szenvedés vár rá.

A kép csak illusztráció

„Én hiszek a megbocsátásban. Ha bosszút állok a férjemen az komoly hatással lesz a gyerekeimre és szenvedni fognak. Ezt nem akarom. A gyerekeim rendkívül okosak, hiába mondanám, hogy megbocsátottam az apjuknak, ha érzik, hogy ezek csak üres szavak. Emiatt el kell engednem a haragot. Ezért fordultam önhöz. Nem szeretném, ha ez a válás nehéz és fájdalmas lenne. Nem akarom csak őt okolni a történtek miatt. Szeretnék megbocsátani neki és megfelelően viselkedni.”

„Csak néztem őt és tudtam, nem tudom elutasítani a kérését, ám azt is éreztem, hogy a döntésemnek semmi köze a szakmai utamhoz.”

A kép csak illusztráció

A válás nem nem volt könnyű. Barbara férje nem volt hajlandó tartásdíjat fizetni, teljesen hidegen hagyta miből él el a családja. Egy idő után a bíróság érdeklődni kezdett az egyedülálló anya iránt. Úgy döntöttek elveszik tőle a gyerekeket, mert nem tud nekik megfelelő körülményeket biztosítani. Barbara nem volt hajlandó lemondani róluk, hisz ők voltak a mindenei.

Az utolsó bírósági tárgyaláson Barbara megragadta az ügyvéd karját majd a következőt mondta:

„Bevallom voltak pillanatok mikor megingott a hitem. Még most is azon gondolkodom megérte-e. Köszönöm, hogy kitartott velem ügyvéd úr”

A kép csak illusztráció

„Gyönyörű, fiatal nő volt ezért nem lepődtem meg mikor megtudtam, hogy újra férjhez ment. A válás óta eltelt ugyan 10 év, de még mindig kaptam tőle karácsonyi lapot. Később felhívott, hogy szeretne mutatni nekem valamit. Arra gondoltam a volt férje még mindig zargatja őt. Tévedtem.

A kép csak illusztráció

Egy ápolt, magabiztos 42 éves nő lépett az irodámba. Ő nem ugyanaz a Barbara volt, akivel 10 évvel ezelőtt megismerkedtem. Megálltam, hogy üdvözölhessem, mire ő egy képet nyújtott át nekem. A fia volt rajta, aki épp katonai iskolába ment. A fiú büszkén állt apja mellett. Megkért, hogy fordítsam meg a fotót és olvassam el az üzenetét”

„Anya, szeretném, ha tudnád, hogy te vagy a legjobb anya. Nagyon jól tudom, hogy apám mindent megtett, hogy megnehezítse az életünket. Még akkor is, mikor nem volt hajlandó tartásdíjat fizetni, mindent megtettél, hogy semmiben se szenvedjünk hiányt. Plusz munkát vállaltál, hogy befejezzük az iskolát és tiszta ruháink legyenek. Szerintem a legjobb az volt, hogy soha nem beszéltél csúnyán apáról. Soha nem mondtad nekem, hogy most Apának új családja van, és nem törődik velünk. Teljes szívemből köszönöm, hogy nem úgy neveltél minket, hogy közben Apánkat ócsároltad. Tudom milyen ez, mert a barátaink szülei viszont ilyenek voltak. Apa bunkó volt, de tudom, hogy nem miattad, hanem mert önző életet választott és bántott minket. Mégis szeretem. Téged is szeretlek, imádlak. Jobban tisztellek és csodállak, mint bárkit a világon. Szeretlek, Kuba.”

Az ügyvédet nagyon meghatotta a fiú írása, és most már ő is úgy gondolja, hogy valóban ez a legszebb jutalom, amit Barbara kaphatott az életben.

Most Popular

Recent Comments