HomeInterestingEgy meleg pár gyermeket szeretett volna. 35 béranya utasította el őket. Íme...

Egy meleg pár gyermeket szeretett volna. 35 béranya utasította el őket. Íme a történetük!

Manapság a melegek házasságához és gyermekvállalásához egyre elfogadóbban áll a világ, de még mindig vannak olyan régiók, ahol az emberek konzervatívabbak ilyen téren. Bryce és Jeffrey mindennél jobban szerettek volna szülők lenni. Mivel biológiai úton esélytelen, így az örökbefogadás az egyetlen lehetőségük. Ez azonban nem ment zökkenőmentesen.

Bryce Abplanalp és Jeffrey Romney Wright apák szerettek volna lenni. A gond, hogy Utah államban élnek, melyről köztudott, hogy rendkívül konzervatív ilyen téren. Ezzel a meleg pár is tisztában volt. Tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk, ha szülők szeretnének lenni. Azonban ekkora hercehurcára még ők sem számoltak.

„A 20-as éveikben élveztük a függetlenségünket, bejártuk a világot és számos különös élményben részesültünk. Egy nap azonban elhatároztuk, hogy családot alapítunk. Tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk.”

„Először természetesen az örökbefogadáson gondolkodtunk, de aztán hamar elvetettük a dolgot, mert szerettünk volna a gyermek biológiai apjaként egyesülni, mint család. Ez ugye egy petesejt donort és béranyát jelent. Rengeteg idővel és papírmunkával jár a dolog. Mivel túlnyomórészt mormon lakosságú konzervatív államból származunk, nem lepődtunk meg azon, hogy több akadályt kell átugranunk, mintha másutt élnénk.”

„Természetesen a szexuális irányultságunk volt az oka, amiért rendre visszautasítottak minket. Ekkoriban tudtuk meg, hogy a utah-i törvényhozás egyik tagja megpróbálta megváltoztatni az ezzel kapcsolatos törvényeket és kizárni az azonos nemű párokat az ilyen lehetőségekből. Egyszerűen fogalmazva, melegként nem voltunk jogosultak ugyanazokra a jogokra, mint egy hetero házaspár. Tudtuk, hogy a törvény egyik kiskapuja az, hogy házasoknak kell lennünk, amit meg is terveztünk, de gyorsan rájöttünk, hogy nincs vesztegetni való időnk. „

„Nem tudtunk egy nagyszabású ceremóniát megszervezni, hanem gyorsan elrohantunk a bíróságra és pár ember előtt mondtuk ki az „igent”. Nem ilyen esküvőről álmodtunk, de a szülővé válás fontosabb volt a számunkra.”

„Több mint 35 béranya utasított vissza minket, míg megtaláltuk azt az egyet, aki elvállalta, hogy segít nekünk abban, hogy szülők lehessünk. De még itt is számtalan bökkenő lehet. A női méh orvosilag történő felkészítése a gyermek sikeres növekedéséhez nem könnyű feladat. Az egyetlen jelöltről kiderült, hogy rendkívül alacsony esélye van annak, hogy teherbe eshet embriótranszfer révén. Kénytelenek voltunk új béranyát találni, míg össze nem futottunk Julie-val.”

„Vele is megkezdtük a felkészítő procedúrát, de sajnos róla is kiderült, hogy hasonló problémái vannak, mint az előző jelöltnek. Kezdtük azt érezni, hogy meg vagyunk átkozva. Az orvosok szerint rendkívül kicsi az esélye annak, hogy Julie teherbe essen, de úgy voltunk vele, hogy az esély az esély. Meg kell próbálni.”

„Két embrió lett beültetve. Egyik Bryce által a másik Jeffrey által. Kis idő elteltével a terhességi tesztek és a vérvizsgálat alátámasztotta, hogy Julie terhes. Akkor még nem tudtuk, hogy egyik vagy mindkét embriót befogadta-e.”

A nő végül képes volt kihordani mindkét gyermeket. Egyiknek Bryce a másiknak Jeffrey volt a biológiai apja.

November 27-én megszületett Larue és Ridge. Larue 2 kilóval, Ridge pedig 2,7 kilóval születt. Koraszülöttek voltak, a terhesség 34 hetében jöttek világra hajnali 3-kor.

A gyermekvállalás persze megváltoztatta a pár életét. „A házasságunk megváltozott, amihez nekünk alkalmazkodnunk kellett. Nehezebb randiestet tartani, és egy fárasztó nap után gyakran előfordul, hogy egyikünk anélkül alszik el, hogy kimondaná: Szeretlek!”

A gyerekek már 6 hónaposak. Most tanulnak felülni, mászni.

„Ugyanazt szeretnénk, mint a többi szülő! Azt akarjuk, hogy a gyermekeink biztonságban legyenek, szeretve érezzék magukat és boldogok legyenek. Meleg szülőként tisztában vagyunk azzal, hogy a picik más utat fognak bejárni, mint a többiek. Reméljük, hogy elfogadásra és együttérzésre tudjuk nevelni őket. Bátraknak kell lenniük, hogy szembenézhessenek a nehézségekkel.”

Julie-t azóta is személyes hősüknek tartja a szerelmespár.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments