HomeInterestingÍme egy nosztalgikus utazás a gyerekkorunkba - 15 dolog, amit imádtunk a...

Íme egy nosztalgikus utazás a gyerekkorunkba – 15 dolog, amit imádtunk a 90-es években

Mintha csak tegnap lett volna, hogy a pajtásainkkal, osztálytársainkkal együtt játszottunk a telepen, ma meg már szorgos, dolgos alkalmazottakként, vállalkozóként..stb. éljük mindennapjainkat. Régen az volt a legnagyobb bajunk, hogy nem mi nyertünk a „Ki nevet a végén” társasjátékban, vagy nem azt a kosárlabda kártyát szereztük meg, amire a legjobban vágytunk. Ma már akkor kezdünk el aggódni, ha nincs elég kaja a hűtőben, vagy nem tudjuk kifizetni a számlákat. Néha napján jól esik az emberi léleknek, mikor képzeletben felül egy időutazó gépre és visszarepül gyerekkora legemlékezetesebb állomásaira. Mai posztunk elkészítése során hasonló cél lebegett a szemünk előtt, de mi időutazó gép helyett, képek formájában repítünk vissza a múltba. Ha te is szeretnél egy nosztalgikus utazást a 90-es években, akkor tarts velünk.

1, A vállalkozói szellem alapjait papíron tanultuk meg. Ezek voltak a legfontosabb mérföldkövek.

2, Ha életben tudtuk tartani a Tamagochinkat, akkor a szüleink megígérték, hogy vesznek nekünk egy kutyát. Nálatok is születtek ilyen üzletek?

3, Gyakorlatilag nem is a nasi miatt vásároltuk a chipseket, hanem a bennük lévő tazok miatt.

4, Alig vártuk, hogy a legjobb pletykákat elolvashassuk ezekben az újságokban. Még a suliba is magunkkal vittük őket.

5, Ezek voltak az igazi mesék. Nektek melyik volt a kedvencetek? Ti is kapcsolgattatok a csatornák között mikor láttátok, hogy két kedvencetek is egyszerre megy?!

6, Egy bizonyos idő után már gáz volt a 90-es évek fiúbandáit és lány előadóit hallgatni, de tuti, hogy még ma is benne van a fejetekben a dalszöveg és titkon éneklitek is, ha leadják őket a rádióban.

7, Régen azért kellett imádkozni, hogy egyáltalán betöltsön a számítógép. Mind a mai napig látom magam előtt a Windows 98-as operációs rendszert.

8, Iskolából, boltból hazafele tartva a legjobb időtöltés közé tartozott bottal végighúzni a házak kerítéseit. Akkor kaptunk szívrohamot mikor kutya is volt a háznál.

9, Gyakorlatilag órákig el tudtunk játszadozni a tetrissel. Ilyenkor még azt sem hallottuk meg, ahogy édesanyánk kiabálja „Kész az ebéd”.

10, Az unalmas, esős napok legkedveltebb játéka volt a Mesterlogika. Persze szívás volt, mikor abszolút nem tudtuk kitalálni mi lehet a helyes elrendezés.

11, Emelje a kezét, akinek volt ilyen a bicikliküllőjén. A fülemben hallom a hangját. Volt, hogy szándékosan lassan mentünk, mert annyira tetszett a hangja.

12, Aki gyűjtötte a kosárlabda kártyákat, annak kötelező volt egy ilyen mappa. Ti is cserélgettetek a barátaiddal?

13, Az ominózus „Ki nevet a végén” társasjáték. A családdal szinte megállás nélkül lehetett vele játszani. Egy-egy unalmasabb hétvégén már bevett szokássá vált ezzel játszani.

14, Na, ki érezte magát az iskola legmenőbb emberének egy ilyen walkmannel? Tuti te is rácsíptetted a nadrágodra és bömböltetted a fülesen a legmenőbb Hupikék törpikék kazettát.

15, Volt olyan, aki nem akadt ki azon, mikor a halak bekapták a csalit és hirtelen kicsúszott a szájukból?!

Te milyen képekkel tudnád még kiegészíteni a gyűjteményt?

Most Popular

Recent Comments