HomeInterestingKifogyott az üzemanyaga ezért elindult a legközelebbi benzinkútra - Egy hajléktalan férfi...

Kifogyott az üzemanyaga ezért elindult a legközelebbi benzinkútra – Egy hajléktalan férfi ordítva rohant felé, hogy azonnal szálljon vissza a kocsiba

A legtöbb ember élete során legalább egyszer megtapasztalta milyen, mikor az autójából kifogy az üzemanyag. A legrosszabb, mikor ez az eset a senki földjén történik és gyalog nincs elérhető távolságban benzinkút. Jobb esetben ilyenkor autómentőt kell hívni, hogy segítsen elszállítani a kocsit a legközelebbi benzinkútig, hogy feltölthesse a tankot és folytathass útját a célállomásig. Cikkünk főszereplője is pontosan így járt. Kate McClure New Jerseyből utazott Philadelphiába ám közvetlenül a város előtt kifogyott az üzemanyag a kocsijából.

A fiatal nő pánikba estet, ám még volt annyi benne, hogy félreálljon és bekapcsolja a vészvillogót. Mivel nem volt a közelben telefon, hogy egyből az utómentőknek tudjon szólni, ezért úgy döntött kiszáll, és keres egy benzinkutat a közelben.

Néhány méter után azon kapta magát, hogy egy hajléktalannak tűnő férfi fut felé azt kiabálva, hogy azonnal szálljon vissza a kocsiba és csukja be az ajtaját. A kissé rémült hölgy így is tett, de fogalma sem volt arról, hogy mi fog ezután következni. Kate ott ült egymaga a kocsiban, és nem tudta mi tévő legyen. Nem sokkal később ugyanaz a férfi visszajött ám ekkorra már egy kanna üzemanyagot tartott a kezében. A férfi az utolsó forintjait arra költötte, hogy üzemanyagot vásároljon a bajba jutott lánynak.

Kiderült, hogy a férfi Johnny Bobbitt Jr. volt, egy 34 esztendős mentőautó-sofőr, aki sajnálatos módon elvesztette a munkáját és már egy éve hajléktalanként élt az utcán. Abban a reményben jött Philadelphiába, hogy ott majd talál munkát, ám sajnos nem járt sikerrel. Vagy elküldték őt vagy nem találták alkalmasnak az adott pozíció betöltésére.

Johnny tisztában volt azzal, hogy az a szakasz, ahol Katenek kifogyott az üzemanyaga nagyon veszélyes, ezért nem hagyhatta, hogy egyedül menjen el a töltőállomásra. Bár nem volt nála sok pénz, amije volt mind üzemanyagra költötte, hogy segíthessen neki. Kate nagyon hálás volt neki a gesztusa és a kedvessége miatt ezért elhatározta, hogy meghálálja.

Kate ezt követően minden egyes nap elment a barátjával Johnnyhoz, hogy egy kis pénzt és ételt vigyenek neki. Az idő múlásával sikerült megismerni a férfit, meghallgatták a történetét, hogy került utcára…stb. A történeteinek hála Kate rájött, hogy az élet és vele együtt a szerencse mennyire forgandó. Az egyik percben még mindenünk megvan a másikban viszont már semmink sincs.

A pár úgy döntött, hogy segítenek a hajléktalannak visszanyerni korábbi életét. Úgy érezték, hogy többet kell tenniük érte, mint csak ételt adományozni. Ennek tükrében létrehozták számára egy profilt a GoFundMe oldalon, ahol röviden, tömören leírták a történetét. Ennek eredményeként sikerült egy igazán nagy összeget összegyűjteniük számára, pontosan 88 millió forintnak megfelelő összeget. Meg voltak győződve arról, hogy ez az összeg elég lesz arra, hogy lakást béreljen, ellátmányt vásároljon, munkát találjon, és másoknak is segítsen.

Kate és a barátja el sem tudták hinni, hogy ennyi ember hajlandó volt neki segíteni.

Most Popular

Recent Comments