HomeInterestingKiengedték Fülöp herceget a kórházból - első útja a királynőhöz vezetett

Kiengedték Fülöp herceget a kórházból – első útja a királynőhöz vezetett

Örömhírt közölt a királyi család, ugyanis a 99 éves Fülöp herceg körülbelül egy hónapos kórházi léte után végre valahára hazatérhetett. Több cikkünkben is megírtuk, hogy II. Erzsébet férje egy fertőzés illetve szívproblémák miatt ment be a kórházba. Sokan azt gondolták, hogy koronavírusos lett, de erről szó sem volt, mivel mind a királynő mind a herceg megkapták a koronavírus elleni oltásokat.

Mikor a herceg az előre meghatározott időben nem tért vissza a palotába, arról spekuláltak, hogy valami komolyabb baja lehet, csak nem mondják meg. Végül pár hét megfigyelés és kezelés után úgy döntöttek átszállítják egy másik kórházba, hogy megműtsék szívét. Az operáció sikeres volt, és rövidesen vissza is térhetett a magánkórházba. Az orvosok azonban megfigyelés alatt tartották.

Ezzel párhuzamosan egy brit vasúti társaság tévesen bejelentette a herceg halálát, amit rövid időn belül le is vettek a weboldalukról, és elnézést kérte mindenkitől a rémhír terjesztése miatt. Most viszont a herceg újra hazatérhetett a windsori kastélyba.

A hírek szerint II. Erzsébet férje nagyon jókedvű volt, mikor kiengedték a kórházból és integetett is az ablaküvegen keresztül, ezzel is jelezve „Jól van”. A lassan 100 éves herceget egyébként egy már meglévő szívbetegség miatt kellett megműteni, szóval semmilyen újkeletű betegség nem támadta meg szervezetét.

Összesen 28 éjszakát feküdt kórházban, majd az egészségügyi intézményből kerekesszékkel hozták ki és ültették be a kocsiba. A herceget rendőri kísérettel vitték el a Windsor-kastélyba, hogy újra találkozhasson szeretett nejével, II. Erzsébettel.

A Buckingham-palota szóvivője elmondta: „Őfelsége köszönetet mond minden orvosnak és ápolónak, aki gondoskodott róla mind a VII. Edward King Kórházban, mind a Szent Bertalan Kórházban, és mindenkinek, aki jó szándékát küldte el neki.”

Most Popular

Recent Comments