HomeInterestingKét teljes hétre bezárják egész Magyarországot

Két teljes hétre bezárják egész Magyarországot

Korábban már pedzegették, ha nem változnak a számok, nem kezdenek el csökkenni a fertőzöttek, akkor szigorúbb intézkedéseket kell bevezetni. Nos eljött az a pillanat mikor nem vártak tovább és meghozták a döntést. Az egész országot bezárják két teljes hétre. Mit is jelent ez pontosan?

Április 7-ig az összes óvoda és általános iskola kapuját bezárják, a gyerekek pedig digitális oktatásra állnak át. Az oktatási intézmények mellett bezárják az összes boltot, üzletet március 8 és 22 között, kivéve a gyógyszertárakat, drogériákat, benzinkutakat és élelmiszerboltokat.

A sajtótájékoztatón kijelentették, hogy minden létező szolgáltatásnak szünetelnie kell március 22-ig, azonban ez nem vonatkozik a magánegészségügyi szektorra. Azok gondtalanul, de még mindig szigorú fertőtlenítési és tesztelési folyamat mellett működhetnek.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy sajnos a számokon egyértelműen látszik a baj, mert egyre több a fertőzött, egyre több a beteg és egyre többen kerülnek lélegeztetőgépre. Elmondása szerint a harmadik hullám az első kettőhöz képest toronymagasan vezet. A szakértők jelenleg nem láttak más megoldást, minthogy meghozzák ezt a döntést és teljes bezártságot rendeljenek el.

Hozzátette, hogy csak idő kérdése volt, mikor kell bezárni az országot. Ha nem most, akkor pár hét vagy pár hónap múlva de ugyanezt meg kellett volna lépni. Ezzel jóval nagyobb esély van arra, hogy hamarabb ki is nyithatunk.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, ha a számok elkezdenek csökkenni, és visszaesik a fertőzöttek száma is, akkor március 22-vel szép fokozatosan elkezdhetünk újranyitni.

Ha valaki lemaradt volna a jelenlegi statisztikáról:

A tegnapi nap óta 6278 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel pedig az aktív fertőzöttek száma elérte a 102 566-ot. Amióta felütötte a fejét a vírus csak pár alkalommal voltak ilyen magas az aktív fertőzöttek száma. A betegek közül 152-en életüket vesztették, így azok száma 15.476 lett.

Most Popular

Recent Comments