HomeInterestingCovid hírek: Kínában análisan tesztelik az országba beutazó embereket

Covid hírek: Kínában análisan tesztelik az országba beutazó embereket

Mikor elindult Wuhanból a koronavírus senki sem gondolta, hogy ekkora világjárvánnyá növi ki magát. Rövidesen rájöttünk, hogy ez a vírus sokkal gyorsabban terjed, ezért fontos, hogy mielőbb megfékezzük. Az embereket maszkviselésre és távolságtartásra kötelezték, valamint rendszeres kézfertőtlenítésre. Sajnos azonban ezzel sem lehetett megállítani a terjedését. Aztán felütötte a fejét, hogy az embereket lehet tesztelni, majd tömeges tesztelés vette kezdetét. Az eredményhez orrból, garatból vagy vérből kellett mintát venni, ám utóbbi nem bizonyult túl pontosnak. Ha valaki külföldre akart utazni azt azonnal letesztelték és csak a negatív eredmény felmutatásával utazhatott az országok között.

Kínában a hírek szerint mára eltűnt a vírus és az emberek már maszk nélkül járnak-kelnek az utcákon. A beutazással azonban csínján bánnak, hisz nem szeretnék, ha a fertőzés újra megjelenne náluk. Ennek elkerülése érdekében új tesztelési eljárás keretén belül derítik ki, hogy a külföldről beutazó ember Covidos-e vagy sem.

A kínaiak kötelezővé tették az anális Covid tesztelést minden nemzetközi turista, üzletember…stb, stb… számára. A pekingi tudósok, szakemberek szerint a fenékből vett minta sokkal pontosabb eredményt mutat, mert a végbélben sokkal több ideig marad meg a vírus, mint a garatban vagy orrban.

A teszthez egy 5 centiméteres sóoldatba mártott pálcikát helyeznek fel, amit egy kicsit megforgatnak. Erre a típusú tesztelésre azért van szükség, mert a kínai orvosok így állapították meg a karanténban lévő betegeknél, hogy meggyógyultak-e.

Li Tongzeng légzőszervi betegségekre szakosodott orvos azt nyilatkozta az állami médiának, hogy a Covid vírus hosszabb ideig marad kimutatható a végbélben illetve a végtermékben is, mint orrban vagy garatban.

Eme vizsgálat ellen többen is felháborodtak, még Japán is és felszólította Kínát, hogy hagyják abba ezt a megalázó és méltatlan tesztelést, mert az emberekben szorongást idéz elő.

A múlt héten állítólag amerikai diplomatáknál rendelték el, hogy végezzék el a megalázó tesztet. Peking tagadta az állításokat, Washington viszont megerősítette és ezzel együtt méltatlannak is találta a dolgot.

Most Popular

Recent Comments