HomeInterestingItt az ideje letisztázni, hogy mi a különbség a Halloween, a Mindenszentek...

Itt az ideje letisztázni, hogy mi a különbség a Halloween, a Mindenszentek és a Halottak napja között!

Lehetséges, hogy egyesek ki fognak borulni eme információn, de a Halloween időrendi sorrendben előrébb van, mint a mindenszentek és a halottak napja. Persze ezt nagyon sok minden befolyásolja. Most egy kulturális és egyházi összegzést mutatunk be, ami megmagyarázza, miben különböznek ezek az ünnepek.

Minden egyes évben, mikor október végéhez közeledünk a fiatalabb generáció Halloween alkalmából beöltözik mindenféle rémséges szörnyetegnek. Persze ezen sokan kiborulnak, hiszen Magyarországon nem szokás ezt ünnepelni, mert hazánkban mindenszentek és halottak napja van.

Nagyon sokan vannak, akik mind a mai napig nincsenek tisztában azzal, hogy melyik-melyik. Nem elég, hogy fogalmuk sincs melyik napon van halottak napja és melyiken van mindenszentek, de ezt még jobban megkutyulja a Halloween is.

Időrendi sorrendben most tisztázzuk le, hogy mi miután következik:

október 31. – Halloween
november 1. – Mindenszentek
november 2. – Halottak napja

Október 31-én az elhunytak szellemei visszajönnek a földre. Ha tetszik, ha nem az eltávozottak visszatérése, hozzátartozik a magyar hagyományokhoz is. Most vonatkoztassunk el a nyugati országoktól, akik ezen a napon beöltöznek.

Teljesen más lapra tartozik, hogy a magyarországi egyház nem ünnepli meg a Halloween-t. A hazai katolikusokat büszkeséggel tölthetné el az a tény, hogy maga a Halloween szó a mindenszentek napjának elnevezéséből származik.

A Halloween valójában azt jelenti: All Hallow’s Eve, azaz a mindenszentek előestéje.

Szóval minden olyan ember, akinek a Magyarországon megtartott Halloweennel van gondja, annak a hazai katolikus kultúrkörrel és hagyománnyal is problémáznia kéne.

November 1- a mindenszentek napja. Ezen a napon a katolikus egyház azokat az elhunyt lelkeket ünnepli, akik a mennybe kerültek.

Ha valaki az október 31-ei Halloweenon parádézik, és november elsején megy ki a temetőbe mécsest gyújtani, nyugodtan meg lehet neki említeni, hogy November 2-án kell gyertyát gyújtani.

Hogy miért? Mert november 2. hivatalosan a halottak napja!

A hazai katolikus vallás elmondása alapján, e napon azokért az elhunyt hozzátartozókért imádkozunk, akik a purgatóriumban ragadtak. Mert sem a pokolba, sem a mennybe nem kerültek be. Azért kell mécsest gyújtani ilyenkor, hogy ezek a lelkek mielőbb bebocsátást szerezzenek a mennyországba.

Most Popular

Recent Comments