HomeInterestingÍme a Listerine szájvíz másik jótékony hatása, amiről nagyon sokan nem tudnak

Íme a Listerine szájvíz másik jótékony hatása, amiről nagyon sokan nem tudnak

A Listerinet eredetileg sebészeti antiszeptikumként fejlesztették ki, és az évek során bebizonyosodott, hogy ez így is van, és mindent rendben találtak. Eddig a legtöbb ember szájápolási célzattal használta a színes folyadékot, ám kiderült, hogy nem csak arra jó, hanem bizony lábápolásra is. Ha sok probléma van a lábaddal, például bőrkeményedések vannak rajta vagy fáj, akkor ez a készítmény sokat segíthet rajta. A mai cikkünkben bemutatjuk, hogyan is kell lábra használni a Listerine szájvizet.

A Listerines lábfürdőknek sok előnye van.

Bőrkeményedés – A cipőben való rendszeres sétálásnak köszönhetően a lábakon idővel bőrkeményedések jelenik meg. Általában az ilyen és ehhez hasonló bőrproblémákat szalicilsavval kezelik, viszont a Listerine metil-szalicilátot tartalmaz, mely kémiailag hasonlít a szalicilsavhoz, sőt hasonló előnyökkel is jár. Fontos megjegyezni, hogy mivel ezt a szájvizet olyan érzékeny területekre fejlesztették ki, mint a száj, így a lábnál nem kell attól tartani, hogy bármilyen problémát okoz.

Fertőzések megelőzése – Fontos megjegyezni, hogy ezt a fajta szájvizet inkább a fertőzések megelőzésére, mint kezelésére tervezték. A benne található illóolaj természetes gombaölő hatású, mely megakadályozza a körömgomba kialakulását. Egy tanulmány megállapította, hogy a Listerine hatékony volt a gombás fertőzések megelőzésében az autoimmun betegségben szenvedőknél. Azt viszont tisztázni kell, hogy a már fertőzött felületeket, területeket nem kezeli, így erre érdemes figyelni.

Fájdalomcsillapítás – Lábfürdőt általában pihenés céljából vesz az ember, ám fájdalomcsillapításra is tökéletes. A benne található metil-szalicilát kémiailag hasonlít az aszpirinre, ami csökkenti a fájdalmat. Egy tanulmány azt is bizonyította, hogy ez különösen hasznos az izomfájdalom enyhítése során is.

A Listerines lábfürdők nem mindenkinek ajánlottak

Noha ez a lábfürdő segíthet az embereknek tisztán és egészségesen tartani a lábát, vannak olyan személyek, akiknek el kell kerülniük ezt.

Először is ellenőrizni kell a Listerine összetevőit, melyek magukban foglalhatják az eukaliptuszt, a mentolt vagy a timolt. Meg kell bizonyosodni arról, hogy ezek nem okoznak allergiás reakciót. Azok, akiknek érzékeny bőrük van szintén óvatosnak kell lenniük ennél.

Azok az emberek, akiknek a lábán nyitott sebek vannak, érdemes mellőzni ezt a fajta lábáztatást, mert az anyagok károsíthatják a sebet.

A kisgyermekeknek szintén el kell kerülniük a lábfürdőzést a Reye-szindróma kockázata miatt, ami akkor fordulhat elő, ha a gyermekeket bizonyos szájvízben található szalicilátoknak teszik ki.

Mindig konzultálj az orvosoddal és ellenőrizd, hogy a lábfürdő megfelelő-e a számodra.

Bónusz: Készíts Listerine lábfürdőt néhány egyszerű lépésből

Fogj egy lavort, amibe kényelmesen bele tudod tenni a lábad;

Töltsd fel a lavort olyan oldattal, melyben egy rész Listerine és 2 rész meleg víz van. Alternatív megoldásként helyettesítheted a vizet ecettel;

Hagyd benne a lábaidat körülbelül 45 perig, arra figyelj, hogy egy óránál tovább ne legyenek benne;

Ezt az áztatást megcsinálhatod minden egyes nap, vagy addig, míg el nem éred a kívánt eredményt.

Gondoltad volna, hogy a Listerint ilyenre is el lehet használni?

Most Popular

Recent Comments