HomeInterestingÍme 7 mód, ahogy nem képes terjedni a koronavírus

Íme 7 mód, ahogy nem képes terjedni a koronavírus

Amióta kitört a koronavírus járvány az embereknek nagyon kell küzdenie ahhoz, hogy ne veszítsék el a félelem miatt a józan eszüket. Sokan esnek/estek abba a hibába, hogy annyira próbálják óvni saját és a körülöttük lévők egészségét, hogy indokolatlan dolgokat művelnek. Akadtak, akik hipós vízzel mosták le a boltban vásárolt kenyeret, de volt olyan is, aki a házba belépve egyből levette a cipőjét és annak talpát valamint a padlót is kétszer lefertőtlenítette. A mostani posztunkban bemutatjuk nektek, miként nem tud terjedni a koronavírus.

1, A különböző felületeken nem tud fertőzni

Nagyon sokan gondolták/gondolják úgy, hogy a koronavírus fertőzés bizonyos felületeken kis képes terjedni. A szakértők szerint azonban ez nem igaz. A vírusok csak ideig óráig maradnak meg a felületen, mivel nincs gazdatest, amiben el tudna szaporodni. Tény, hogy a sokak által használt felületeken például buszon, metrón, villamoson, jóval hosszabb ideig marad meg, de egy otthoni tárgyakat nem kell egy nap 10-szer lefertőtleníteni.

2, Kaják által

Még a vírus kezdeti szakaszában többen is abban a hitben voltak, hogy a boltban vásárolt termékek illetve a házhoz rendelt ételek felületén megtapad a vírus és az elfogyasztásukkal megfertőződhetnek. Sokan emiatt még a kenyeret is hipós vízzel törölték át. Nagyon csekély esélye van annak hogy bárki megfertőződjön a kaják által. Mivel ez a betegség cseppfertőzéssel terjed, így akkor van kicsivel nagyobb esély a megbetegedésre, ha a kaját előtte egy koronavírusos leköhögte, letüsszögte… de ebben az esetben is befolyásoló körülmény, hogy az étel épp milyen hőmérsékletű volt, és, hogy mikor lett elfogyasztva.

3, A levegővisszatartás nem megoldás

Az emberek nagyon sok mindent kipróbáltak már annak érdekében, hogy ne fertőződjenek meg. Amit a legtöbben csinálnak, igen tuti még Te is, hogy visszatartják a lélegzetüket, ha egy tüsszögő, köhögő ember mellett sétálnak el. Ez a módszer azonban olyan, mint halottnak a csók. A betegség cseppfertőzéssel nyákahártyán keresztül jut a szervezetbe, ami a szemen át is bekerülhet.

4, Rovarok csípése által sem tud megfertőzni

Tény és való, hogy a szúnyogok nagyon sok betegséget képesek hordozni, de a koronavírus nincs köztük. Mivel ők nem tudnak ezzel a típusú vírussal megfertőződni, így továbbadni sem tudják a kórokozókat. Ha már itt tartunk, akkor a pókok sem tudnak megfertőzni.

5, Az 5G nem tudja aktiválni a vírust

Sokan az 5G-t hibáztatják amiatt mert megjelent és elterjedt a vírus a világban. Persze ezeket csak összeesküvés-elméleteket gyártók terjesztik. Egy tanulmányban ki is tértek arra, hogy az 5G nem nem okozza a vírust, se nem aktiválja, de még károsan sem hat a szervezetre.

Akadtak, akik olyan elméleteket gyártottak, hogy a koronavírus elleni vakcinákban nyomkövető microchip lesz és az G teszi majd lehetővé, hogy megfigyeljenek bennünket. Voltaképpen már most is ezt csinálják a telefonok által…..

6, A postán, futártól kapott csomagok sem fertőznek

Most, hogy gyakorlatilag mindent el tudunk intézni interneten keresztül és szinte kis sem kell tenni a lábunkat, ha valamit szeretnénk venni. Viszont több emberben is felmerült a kérdés, hogy vajon ezekkel a csomagokkal elkaphatják-e a fertőzést. Jó hírünk van… nem lehet. A mostani helyzetre való tekintettel pedig körültekintően járnak el a csomagok fertőtlenítése terén.

7, Cipőkön, ruhákon sem tudjuk bevinni a lakásba

A WHO szerint nem igen van esély arra, hogy a koronavírust be lehet vinni a lakásba, házba a ruhán vagy a cipők talpán keresztül. Abban az esetben érdemes levenni a cipőt, ha olyan helyre érkezel, ahol mászó gyermek van vagy ahol gyenge immunrendszerű ember él. Ismételjük koronavírust nem lehet bevinni általuk!

Ti hittetek valamelyikben?

Most Popular

Recent Comments