HomeInteresting5500 magyar egészségügyi dolgozó hagyta el az állami szektort

5500 magyar egészségügyi dolgozó hagyta el az állami szektort

Mindenki tisztában van vele, hogy a magyar egészségügy hagy némi kívánnivalót maga után. Ez nem minden esetben az egészségügyben dolgozó emberek hibája, ugyanis ők nagyon kevesen vannak, nagyon sok betegre, páciensre, sürgős esetre. Pontosan emiatt csúszik meg egy-egy vizsgálat, ellátás a kórházakban. Mivel nagyon hosszú időbe telik elvégezni a vizsgálatokat, vagy egyáltalán időpontot kérni, így sokan a magánszektor felé fordulnak. Persze ennek az a hátránya, hogy jó mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába, de valamit valamiért ugye…

A mai nap folyamán olyan információk láttak napvilágot miszerint rengeteg dolgozó hagyta el az állami szférát, mert nem írták alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. A 110 ezer egészségügyi dolgozó 95%-a döntött úgy, hogy aláírja az előbb említett dokumentumot.

Azon alkalmazottak számát, akik nem voltak hajlandók aláírni a szerződést az Országok Kórházi Főigazgatóság összesítette. Ezeknek az embereknek március 1-el megszűnt a közalkalmazotti jogviszonya, ami azt jelenti, hogy többé nem dolgoznak az állami szférában.

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató is arról számolt be, hogy 95% írta alá a szerződést, s ezt hatalmas elismerésnek és eredménynek tekintette.

A közzétett adatok alapján közel 5500 dolgozó nem volt hajlandó aláírni, ami első hangzásra soknak tűnik. Úgy nyilatkozott, hogy szinte mindenhol marad az eddig megszokott színvonal, de az sem kizárt, hogy javuló tendenciát mutasson.

Tény, hogy rengeteg kérdés merült fel, amiket most össze is gyűjtenek és a kórházi vezetőkkel egyeztetnek. Napirendipontjuk top 3 témájába fog tartozni, hogyan tudnának javítani a minőségen. Háláját fejezte ki azoknak a dolgozóknak, akik ebben a feszített tempóban és ebben a helyzetben aláírták a szerződést, és továbbra is helyt állnak a frontvonalon.

Hozzátette, hogy nem kell félnie az embereknek, mivel így is teljes ellátást tudnak biztosítani a pácienseknek, betegeknek. Azokban a városokban, régiókban ahol sokan nem írták alá a szerződést átszervezésre lehet számítani, hogy biztosítsák a megfelelő közeget és körülményeket.

Az emberek többsége viszont szeretné tudni, hogy ez az 5500 ember mégis mely városok kórházából távozott és menni belőle az ápoló valamint az orvos. A további részletek még váratnak magukra, de amint több információ lesz a birtokunkban mindenképpen közzétesszük.

Most Popular

Recent Comments