HomeInterestingÍme 17 társadalmi célú hirdetés, amik szavak nélkül is jól szemléltetik a...

Íme 17 társadalmi célú hirdetés, amik szavak nélkül is jól szemléltetik a Föld legsúlyosabb problémáit.

A társadalmi célú reklám hirdetésekkel foglalkozó embereknek, cégeknek nincs könnyű dolga, hiszen ki kell találniuk, hogyan és milyen reklámmal hívják fel az emberek figyelmét a világban történő súlyos problémákra, mint például a környezetszennyezés, vagy épp a globális felmelegedés. Azt is figyelembe kell venniük egy ilyen elkészítésénél, hogy ne csak lássák az emberek, hanem meg is értsék, sőt meg is jegyezzék. Szerencsére az ilyen területen dolgozó embere, csapatok nagyon kreatív módot választottak, amivel tényleg meg tudják fogni az embereket. A mai cikkünkben ilyen és ehhez hasonló reklámokat hoztunk el nektek, amik rávilágítanak a világ legsúlyosabb problémáira.

1, Köztudott, hogy a dohányzás nagyon káros az egészségre, és mindemellett még az állatvilágot is nagy mértékben veszélyezteti, mert az erdőtüzek java részét egy eldobott csikk idézi elő.

2, A kép tökéletesen szemlélteti, hogy a tápláléklánctól is van nagyobb veszély, ami ellen nem tudnak az állatok védekezni.

3, Ez a reklám az ittas vezetés ellen akarja felhívni az emberek figyelmét, ugyanis szeszes italok rontják az emberek reakcióidejét, és látását.

4, Csupán egyetlen másodpercbe telik kidobni, évszázadokba telik mire magától lebomlik.

5, A tengerekbe, óceánokba szórt hulladék nagy mértékben veszélyezteti az állatvilágot, akik egy idő után teljesen el fognak tűnni a föld színéről.

(Ijesztő – még ijesztőbb)

6, Ez a társadalmi célú hirdetés a globális felmelegedés veszélyire hívja fel az emberiség figyelmét.

(A felirat így szól: Ha megolvad, tönkremegy!”

7, Ez a fordított világ azt akarja szemléltetni mi lenne, ha az állatok használnák ki az embereket arra a célra, hogy szórakozzanak.

8, Egy reklám szerint csupán egyetlen kiló hús előállításához, nagyjából 7900 liter víz szükséges. Ez azért is döbbenetes, mert vannak olyan települések, ahol nincs tiszta ivóvíz.

9, Akadnak olyan szülők, akik bátorítják gyermekeiket abból a szempontból, hogy gyorséttermi ételeket fogyasszanak. Ez nagyon káros az egészségre, és a Nestlé most egy olyan reklámot készített, amiben rávilágítanak arra, hogy valójában mire kellene inspirálniuk a gyermekeket.

10, A rendszeres vásárlásnak leginkább a tengeri élővilág látja kárát, ugyanis rengeteg mennyiségű műanyag hulladék kerül a vizekbe, ami ellen ők nem tudnak védekezni.

11, Egy francia reklám, ami új szemszögből próbálja visszaszorítani a szemetelést.

12, Ez a társadalmi célú hirdetés tökéletesen szemlélteti, hogy az ember mennyire nem az utat figyeli mikor vezetés közben felveszi a telefonját.

13, A meleg öltözékek ugyanúgy megmenthetik az életed, mint ezek a termékek.

14, Az emberek a folyamatos hajtás következtében elfelejtenek pihenni. Statisztikai adatok alapján a nyaralások 30%-kal vissza tudják szorítani a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Egyszóval sokat kell pihenni.

15, Eme reklám nagyon jól felhívja a figyelmet arra, hogy nem szabad és nem is célszerű a telefont nézni vezetés közben, ha csak nem akarunk találkozni azzal a bizonyos fénnyel az alagút végén.

16, Ez a társadalmi célú hirdetés remekül szemlélteti, hogy sokkal jobb bármilyen munka, mint turisztikai látványosság lenni.

17, Az ülő munkát végző emberek élete veszélyben van ugyanis számos egészségügyi probléma merülhet fel, így fontos, hogy rendszeresen sportoljanak.

Te mit gondolsz meg tudjuk állítani ezeket a szörnyűségeket?

Most Popular

Recent Comments