HomeInterestingIlyen az amikor szülők "igen napot" tartanak és egy napig teljesítik a...

Ilyen az amikor szülők „igen napot” tartanak és egy napig teljesítik a gyerekeik minden kívánságát.

A gyermekek fantáziája és játékossága határtalan, ezért a szülőknek gyakran le kell hűteni a lelkesedésüket és kimondani a tiltó „NEM” szót. Épp kering a Netflix-en egy „Igen nap” című film. A sztori lényege, hogy a szülők egyetlen napon keresztül nem mondanak a gyermekeik számára „nem”-et semmire. Magyarán bármit szeretne, azt megteheti. Egy szülőpár úgy döntött, hogy kipróbálja mindezt a valóságban is.

A dél-walesi Hannah és James Simonson házastársak és úgy döntöttek, hogy kipróbálják kísérlet gyanánt, hogy mi történik, ha egy napon keresztül feltétel nélkül beleegyeznek abba, amit a gyermekeik szeretnének. Elsőre könnyűnek tűni, hiszen csak „igen”-t kell rávágni mindenre, másnap azonban Hannah elmondta, hogy egy meglehetősen húzós napon voltak túl…

Az egész úgy kezdődött, hogy megnézték az „Igen nap” című vígjátékot és a házastársak habozás nélkül úgy gondolták ez vicces móka lenne. Kihirdették, hogy április 12-én Igen napot rendeznek.

Persze azért vannak bizonyos szabályok.

1: Semmi veszélyes dolog! (Nyilván mindenki szeretné túlélni a napot)
2: Bármely kérés / trükk következményei csak az adott napig tarthatnak.
3: Előre megbeszélt költségvetés

És hát belevágtak….

A gyerekek először kisminkelték a szüleiket. Vastag fekete szemöldököt és rúzst kentek a szüleik arcára. Ez után pedig egy alkalomhoz illő ruhát is választottak. Apuci melltartót kapott, anyu pedig biciklis cuccokat.

Így mentek el közösen a McDonald’s-ba. A szülőknek így kellett megreggelizni a gyorsétteremben és tankolni a benzinkúton.

Ezután a játszótérre mentek. Na ez igazi kihívás volt a számukra, ugyanis a többi szülő nem értette, hogy mi folyik itt. Konkrétan féltek az eszement családtól.

Annak ellenére, hogy egy eléggé intenzív élmény volt, Hannah elismerte, hogy örül az egésznek és felkért más szülőket is, hogy próbálják ki. Csak egy napra…

„A gyermekeinknek annyiszor kellett nemet mondanunk az elszigeteltség alatt. Ne találkozzanak a barátaikkal, ne menjenek közösen játszani stb. Itt volt az ideje egy nagy „IGEN”-nek.” – mesélte Hannah.

Ti megmernétek próbálni?

Most Popular

Recent Comments