HomeInterestingIkrek, akik eltérő bőrszínükkel még saját édesanyjukat is meglepték

Ikrek, akik eltérő bőrszínükkel még saját édesanyjukat is meglepték

Egy család életében mindig mérföldkő egy új jövevény érkezése. Kivételes eset, amikor ráadásul ikrekről van szó. Nemcsak egy csecsemőre kell felkészülni, hanem mindjárt kettőre. Mint tudjuk, az ikrek lehetnek egypetéjűek és kétpetéjűek is. Az egypetéjűek teljesen egyformák, olyanok, mint két tojás.

Kivételek azonban, még az ikrek esetében is lehetnek. Gondoltad volna, hogy az egypetéjű ikrek is lehetnek különbözőek? Nos, igenis lehetnek. Az ikrek már önmagukban is különlegesek, arról nem is beszélve, ha más bőrszínnel jönnek a világra.

Egy az ötszázhoz az esélye annak, hogy az ikrek különböző bőrszínnel szülessenek.

1.

2.

3.

Annak ellenére, hogy nagyon ritka, hogy eltérő bőr-, szem- és hajszínű ikrek szülessenek, egyáltalán nem lehetetlen. Mivel az ultrahangon ezek a különbségek nem látszanak, nemcsak az anyukákat, hanem az orvosokat is képes meglepni ez a ritka jelenség.

Judth Nwokocha 2016-ban adott életet ikreinek és szinte sokkolta őt a látvány. Soha nem gondolta volna, hogy ilyen létezik. “Emlékszem, azt gondoltam, hogy a nővér nem az én babámat adta nekem.”

Azt hiszem, ezért senki nem hibáztathatja az ifjú anyukát, hiszen valljuk be, nekünk is az jutott volna először eszünkbe, hogy tévedés történt.

Ritka albinizmus

4.

5.

6.

A Kachi 2-es típusú oculocután albinizmus (OCA) egy örökletes állapot, amiben az emberek nem termelnek elegendő melanint (pigmentet), ez pedig befolyásolja megjelenésüket. Elsősorban a szemben, a bőrben és a hajban okoz változást.

Amennyiben mindkét szülő hordozza az albinizmus génjét, akkor minden negyedik gyermeknek megvan az esélye a Kachi 2-es albinizmusra.

A Kachi 2-es típusú oculocután albinizmus semmilyen káros hatással nincs a gyermekekre.

7.

8.

9.

Az albinizmus nem okoz egészségkárosodást. A Kachi miatt ugyan a bőr érzékenyebb a napfényre, ami egy fehér bőrű embernél is pontosan így van. Valamint, a kissé gyengébb látás miatt szemüvegre lehet szükség.

A Nigériából származó Judith Kanadában dolgozik fotósként és rengeteg képet készít Kamsi és Kachi mindennapi kalandjairól.

Kachi és Kamsi a legjobb barátok

10.

11.

12.

Természetes, hogy az emberek nehezen hiszik el, hogy Kachi és Kamsi ikertestvérek. Judith egyik oka arra, hogy fotókat készít az ikrekről az, hogy be szeretné bizonyítani lányának, hogy nemcsak különleges, hanem gyönyörű is. Az anyuka nyíltan beszélt arról, hogy áldottnak érzi magát gyermekei miatt és noha nagyon különböznek egymástól, sok szempontból hasonlítanak is. A testvéri kötelék pedig napról napra erősödik, emellett pedig ők egymás legjobb barátai is.

13.

14.

15.

Kachi és Kamsi története igazi bizonyságot ad annak a mondásnak, hogy az, ami különlegessé tesz, egyedivé varázsol. Az ikrek már négy évesek, kapcsolatuk pedig napról napra fejlődik és erősödik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments