HomeFunny5 dolog, amely megmutatja, hogy az utazástól boldogabbak leszünk

5 dolog, amely megmutatja, hogy az utazástól boldogabbak leszünk

A legtöbb ember szeret utazni, új dolgokat felfedezni, olyan helyeken járni, ahol addig még nem volt. Sokan gyűjtögetnek egész évben, hogy valahova elutazhassanak, vagy vezetnek bakancslistát, melyek azon a helyek, ahova mindenképpen el kell jutniuk. Bár mostanság kissé nehezebb utazni, de ez nem veszi kedvét a legtöbb embernek, aki kitűzte a különböző utazási célokat. Áttolják jövő évre, vagy kicsit később, de menni fognak. Rengeteg tanulmány foglalkozik alapvetően az utazással és annak szokásaival, így nem meglepő, hogy a következő adatokat tudták elkönyvelni.

1. Az utazás egyből ad egy boldogságlöketet az agynak.

A Booking végzett egy átfogó kutatást, 17 országból 17 ezer ember részvételével. A legtöbb válaszadó egyértelműen elmondta, hogy számára a nyaralás az igazi boldogság, amikor végre kikapcsolódhat, kirándulhat, és nem kell a szürke hétköznapokra gondolni. Sok válaszadó pedig kifejtette, hogy már akkor boldog lesz, ha lefoglalja az utazást időpontját, a szállást, mivel onnantól már elkezdődhet a visszaszámlálás.

2. Nagyobb örömöt okoz, mint bármilyen másik esemény

A rendszeres utazók 49%-a nyilatkozott arról, hogy sokkal jobban várja a nyaralást, mint egy esküvő időpontját. Talán meglepő, de ha belegondolunk, életünk nagy napja az esküvő, de rengeteg szervezéssel és munkával jár a megszervezése, így ha elérkezik a nagy nap, rettentő fáradtak vagyunk már. Míg egy nyaralásnál egy bőrönd bepakolásán kívül nagyon más “munkánk” nincs. A legtöbben pedig elmondták, hogy a párjukkal szeretnek utazni a legjobban, mivel még jobban összekovácsolja őket az utazás.

3. A vásárolt dolgok sem érnek annyit

Elmondható, hogy vásárolni többet járunk, mint nyaralni. Azonban a válaszadók 70%-a elmondta, hogy semmilyen tárgy, még egy luxuscikk sem okoz akkora örömet, mint egy új hely felfedezése. Mivel egy nyaralásra – pláne, ha másik kontinensre megyünk – általában készülünk, így ez az izgatottság állapota is egy nagyon jó érzés. Gondolunk itt arra, hogy programokat szervezünk, bizonyos külföldi szavakat megtanulunk és alaposan utána nézünk a kultúrának. Az válaszadók 56%-a elmondta azt is, hogy inkább mond el egy új műszaki kütyüről, vagy lakásfelújításról azért, hogy utazhasson.

4. A tervezés is már örömöt okoz

Fentebb említettük már, hogy milyen jó dolog előre megtervezni, hogy mit fogunk csinálni és mit szeretnénk megnézni. Persze, néha vannak tényezők, amik meggátolják ezt, de alapvetően a tervezés már olyan, mintha fél lábbal ott lennénk. A megkérdezettek 80%-a elmondta, hogy már attól izgatottá válik, hogy kiválasszák, hogy és mikor utazzanak. Ezután pedig jön a legjobb része, a szállodák, hotelek, kempingek kiválasztása. A válaszadók többsége elmondta, hogy általában odafigyelnek az értékelésre.

5. A ruhaváráslás a legjobb dopping

Bár a válaszadók elmondták, hogy inkább költenek utazásra, mintsem vásárlásra, de alapvetően a nyaralásra mindig vesznek egy-két dolgot, ami már fokozza a hangulatot, és befolyásolja a tudatot, hogy mindjárt itt a nyaralás. Most tényleg nehezebb nyaralni menni, de ne adjuk fel álmainkat, ha kicsit csúszik is, de előbb-utóbb el fogunk jutni a kiszemelt helyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments