HomeInterestingÍgy néztek ki a női ideálok az elmúlt évtizedek, évszázadok során. Drasztikus...

Így néztek ki a női ideálok az elmúlt évtizedek, évszázadok során. Drasztikus különbségek igaz?

Minden nő a tökéletes alakra vágyik, ám azzal már nincsenek tisztában, hogyan is néz ki az a bizonyos „tökéletes alak”. Csak arra tudnak hagyatkozni, amit a média elhitet velük, viszont azok az információk nem minden esetben igazak. Nagyon sok minden befolyásolja ezt, például, hogy a férfiaknak milyen testalkatú nők jönnek be. Ha belenézünk a tükörbe és a legelső gondolatunk az, hogy nem változtatnánk semmit magunkon az azt jelenti, hogy saját magunk számára pont optimálisak vagyunk és ez talán a legjobb dolog, ami valaha történhet velünk, ugyanis képesek vagyunk elfogadni alkatunkat olyannak, amilyen.

Sokan nem tudják, hogy nem minden országban egyezik meg az emberek véleménye a kifogástalan testet illetően. Marokkóban példának okáért a kerekded nőket részesítik előnyben, akik nagy testtel vannak megáldva. Ezzel szemben a vékony nőkre szemet sem vetnek.

Ma úgy döntöttünk, hogy elhozunk nektek néhány képet, amin bemutatjuk, milyen testalkatokat tartottak hibátlannak a régi időkben.

Ehhez nagy segítségünkre lesz Cassey Ho, aki fitnesz edzőként dolgozik. A nő a minap elhatározta, hogy a különböző korok szépségideáljait fogja bemutatni, amiket annak idején nagyon is vonzónak tartottak.

Jelenleg, vagyis most 2018-ban a vékony derekú, nagy hátsójú nők alkatát tartják a legtökéletesebbnek.

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején azok voltak a legnépszerűbbek lányok, akik nagy keblekkel és hosszú lábakkal voltak megáldva.

A 90-es években csak azokra a csajokra figyeltek fel a férfiak, akik extra vékony testalkattal rendelkeztek. Ez az alkat azért terjedt el akkoriban, mert ilyen vékonyra kellett ahhoz fogyni, hogy modellé válhass.

Az 1950-es években hódított a homokóra alak, minden lány ilyen testről álmodott. Nem mellesleg a férfiak számára is nagyon vonzó volt, mert nem csak csont és bőrből állt a testük, hanem lehetett valamit fogni is rajtuk.

Az 1920-as években a legtöbb lánynak fiús testalkata volt és ezt is tartották szépnek. Bár ahogy elnézzük semmi fiús nincs ebben a testben, inkább csak egyszerű és szép.

Nagyon-nagyon hosszú ideig a telt alkatú lányok voltak a legszebbek, ugyanis egészen az 1400-as évektől az 1700-as évekig hódított ez a testalkat. Akkoriban ez volt a legtökéletesebb.

Amint látjátok nem szabad elkeseredni, mert ahogy a divat és a ruhák, úgy a hibátlan testalkat is folyamatosan változik. Ki tudja, lehet egy nap majd a jelenlegi alakod lesz divatban és azt fogják optimálisnak tartani.

Ám ahhoz, hogy tartsd a szintet, elengedhetetlen az egészséges táplálkozás és a rendszeres sportolás.

Most Popular

Recent Comments