HomeInterestingHosszú idő után engedik csak át a nénit, de a sofőröknek leesik...

Hosszú idő után engedik csak át a nénit, de a sofőröknek leesik az álla, ahogy áthalad a zebrán

Sajnálatos módon ma már a legtöbb ember türelmetlen, a folytonos rohanás, munkahelyi stressz, családi kötelességek, saját magunkba fektetett kevés idő…stb. ezek mind-mind fel tudják őrölni az embert, hiszen olyan érzés, mintha folyamatosan harcolni kellene az idővel ahhoz, hogy érvényesülni tudjanak az életben. Mivel nagyon sokan rosszul kezelik a stresszel járó tüneteket ezért szinte bármin képesek felhúzni magukat és nem törődöm módon viselkedni. Ez a habitus sajnos kivetül a közlekedésre is és nagyon sokan olyan dolgokat csinálnak, amit nem kellene. A sofőrök tudják, hogy az utakon a gyalogosokkal szemben nekik van hatalmuk és ezt bizony ki is használják.

Nem egyszer kerültünk már olyan helyzetbe, mikor ráléptünk a zebrára és szemtelen módon többen is áthajtottak előttünk. Ez már csak azért sem jó ötlet, mert sosem lehet tudni, hogyha kisgyerekkel vagyunk, ő mikor szalad előre a gyalogátkelőhelyen. Elképzelhető, hogy a sofőrök abban a hitben vannak, hogy még beférnek, meg ők sokkal gyorsabbak, de nem ezzel szabad játszani.

A minap nyilvánosságra hoztak egy nagyon különleges videót, amiben az látható, ahogy egy idős asszony megpróbál rálépni a zebrára, de mindig átmegy előtte valaki az úton, így pedig nem tud átkelni a túloldalra. Csak nagyon kevesen állnak meg és várják ki, hogy a néni átevickéljen a túlpartra botja segítségével, ám amikor elér a zebra közepére valami elképesztő dolog történik. Hirtelen, mintha megfiatalodott volna, elkezd ugrálni, táncolni, brékelni… stb. a sofőrök pedig állukat leejtve figyelik a történteket.

A reklám célja egyébként az volt, hogy felhívják az autóval közlekedők figyelmét arra, hogy figyeljenek oda gyalogosan közlekedő társaikra, és legyenek körültekintőek valamint  előzékenyek, ha egy gyalogátkelőhelyhez érnek. Ami pedig a legfontosabb, hogy mindig legyenek türelemmel az idősek, nehezen sétáló, vagy gyermekkel gyalogló személyekkel szemben.

Íme a videó:

Ti mindig megálltok a zebránál?

Most Popular

Recent Comments