HomeInterestingFurcsa magyar szokások, amiktől a külföldiek egyszerűen rosszul lesznek

Furcsa magyar szokások, amiktől a külföldiek egyszerűen rosszul lesznek

Minden országnak megvan a maga kultúrája, hagyományai és szokásai. Mi, magyarok rendkívül furcsának tarthatunk ezek közül néhányat, legyen szó építészetről, szabályokról vagy éppen a gasztronómiáról. Ugyanakkor nemcsak mi vagyunk ezzel így, hiszen bármennyire furcsának is hangzik, a mi kultúrákban is vannak olyan számunkra természetes dolgok, amitől a külföldieket kitöri a frász.

Mi el sem tudnánk képzelni az életünket és gasztronómiánkat pirospaprika vagy éppen hagyma nélkül. A külföldiek viszont, nemcsak főételeinkben és desszertjeinkben, hanem szokásainkban is találnak kivetni valót. Cikkünkben ezeket osztjuk meg veled. Jó, ha tudod, hogy mit tegyél és mit ne, ha külföldieket látsz vendégül.

Hazánkban nagy népszerűségnek örvend a túró rudi, ami ugyan nem magyar találmány, de szinte nem tudnánk meglenni nélküle. A külföldiek többsége azonban, képtelen megérteni és elfogadni azt, hogy a túrót csokoládéval vonjuk be. Náluk ez nem szokás, ráadásul a túróval készült édes ételektől is kiadnak, persze csak attól, ami nem sütemény. De lássuk be, nálunk is van néhány olyan recept, ami korántsem sütemény, de mi főételként is képesek vagyunk elfogyasztani azt, mint például a túrós tésztát cukorral vagy éppen a vargabélest, amit még desszertként sem fogadnak el.

Néhány külföldi állampolgár nem érti, hogy nálunk miért nincs tele az utca, a város kutyagumival. Mivel nálunk szankció is járhat, ha nem szedjük össze ebünk után a kutyagumit, ezért láthatnak belőle olyan keveset. Ez természetesen pozitívum, mégis furcsának találják.

Mindannyian tudjuk, hogy az olasz pizzának nincs párja, de a turisták oda vannak a magyar pizzáért is. Azt mondják, csodálatos íze van, a tészta pedig olyan, mintha valóban Olaszországban lennének. Egyszerűen nem is értik, hogyan tudunk ilyen kiváló minőséggel előállni.

De, mik azok a szokásaink, amit a külföldiek valóban furcsának tartanak?

A külföldi állampolgárok kiakadnak a kenyérre ragasztott papírtól, a mákos gubától vagy attól, hogy landolás után tapssal jutalmazzuk a pilótát. 50 Cent-et, a híres amerikai rappert a Negro cukorkától törte ki a frász, ugyanis azt gondolta, hogy egy rasszista cukorkát gyártunk.

Az argentinok a gyümölcslevest tartották a legfurcsább ételnek, amivel hazánkban találkoztak .El sem akarták hinni, hogy nálunk ez nem desszert, hanem előétel. Ők ugyanis, általában nem fogyasztanak semmi édeset a főétkezések előtt. Ugyanakkor azt is nehezményezik, hogy milyen időpontokban étkezünk. Szerintük túl korán fogyasztjuk el az ebédet és a vacsorát.

Most pedig, beszéljünk a tejfölről, amit egyenesen imádunk! Ráadásul mindenhez.

A furcsa ételek kategóriába beletartozik még a pacal, a körömpörkölt és a főzelék. Természetesen mi, magyarok sem kedveljük mindannyian ezeket a specialitásokat, de tudunk a létezésükről és nem akadunk fent azon, hogy valaki szereti és megeszi ezeket.

Helló. Használjuk üdvözlésnél és elköszönésnél is. Ezt a külföldiek jelentős része nem érti.

A külföldiek nem tudják, miért ülünk csendben a sötétben, miért állunk túl közel egymáshoz, miért nem fülhallgatóval telefonálunk vagy hallgatunk zenét. Úgy érzik, mi abban a hitben vagyunk, hogy mi találtunk fel mindent, de a névnapok megünneplése és a Himnusz meghallgatása az új esztendő lépéskor is furcsa számukra.

Éttermi szokások

Külföldön a pincérek nemcsak egyszerűen felveszik a rendelést, kihozzák azt, majd fizettetnek, hanem beszélgetnek is velük. Nálunk ez általában nem történik meg, a pincérek nem ismerkednek, csak teszik a dolgukat. A külföldiek nagy része hiányolja az érdeklődést és a kommunikációt.

A legfurcsább magyar szokás

A külföldiek szemében a legfurcsább magyar szokás nem más, mint a nyilvános, hangos orrfújás. Meghökkentő és egyben bizarr szokás, amit a külföldi állampolgárok egyszerűen nem tudnak hova tenni. A külföldi országok jelentős részében ugyanis, nyilvános helyen még a zsebkendőt sem illik elővenni, nemhogy hangosan belefújni az orrunkat.

Most Popular

Recent Comments