HomeInteresting8 meglepő tény, ami miatt kevésbé vonzódunk a másikhoz

8 meglepő tény, ami miatt kevésbé vonzódunk a másikhoz

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a szépség csak a szemlélő szemében keresendő. De, mint egy tanulmány bizonyítja, ez nem feltétlenül igaz. Valójában az igazság valahol a közepén van. Egy adott személy vonzeröjéének eredete valójában széles körben megosztott téma, de természetesen a személyes preferenciáinknak is elég nagy szerepe van.

Úgy döntöttünk, hogy mélyebben belemerülünk ebbe a témába, és megtudjuk, hogy az emberek milyen tulajdonságokhoz vonzódnak nem tudatosan.

  1. Pupilla

A szemkontaktus hatással van az oxitocin termelésre. Ez a hormon felelős azért is , hogy a kötődés az érzése kialakuljon. Ezért próbálunk mindig szemkontaktust kialakítani olyannal, akit kedvelünk. A pupillák az érzelmekre reagálva megváltoztatják méretüket, nagyobbak lesznek, ha boldogok vagyunk. Néhány tanulmány kimutatta, hogy tudat alatt vonzóbbnak tartjuk azokat az embereket, akik tekintetében felfedezzük a nagyobb kitágult pupillákat, ugyanis a partnerünk így tudat alatt jelzi felénk , hogy az érdeklődés kölcsönös.

2. A csípő aránya

A derék csípőhöz viszonyított arányát mindig a női megjelenés egyik legfontosabb jellemzőjének tekintették. Egyes kutatások kimutatták, minél alacsonyabb a derék-csípő arány, annál vonzóbbnak tűnik egy nő a férfi számára.

3. Arc szimmetriája

Az arcszimmetria az egyik legvonzóbb fizikai tulajdonság. A kutatók megerősítették, hogy a szimmetrikus arcokat jóval vonzóbbnak találjuk, mint a kevésbé szimmetrikusakat, mert vizuális receptoraink sokkal könnyebben képesek feldolgozni őket. Ennek másik oka az, hogy a szimmetrikus arcokat biológiailag társítjuk a jó génekhez. Bizonyára mindenki tisztában van vele , hogy hogy az , hogy valakinek teljes mértékben szimmetrikus legyen az arca nagyon ritka , de minél kevesebb aszimmetria van, az arcunkon annál jobban vonzza az emberek figyelmét.

4. Átlagosság

Egy tanulmány szerint, az átlag emberek többsége inkább egy olyan megjelenést részesít előnyben, amely számunkra átlagosabbnak tűnik. Ennek pedig különböző okai lehetnek: vagy azért összekapcsoljuk biológiai előnyökkel, például a jó génekkel, vagy pedig az agyunk egyszerűen inkább a tipikusabb , átlagosabb arcokat részesíti előnyben.

5. Diéta

Egy kisebb tanulmány, azt mutatja, hogy az étkezési preferenciák valóban vonzóbbá tehetik a férfit egy nő számára. A kutatásban közreműködő hölgyek azoknak a férfiaknak az illatát jóval vonzóbbnak találták , akik nemrégiben gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak , mint azokét , akik többnyire olyan ételeket fogyasztottak, mint a kenyér vagy tészta.

6. Hang

Kutatások szerint a nők a férfiak mélyebb hangját hozzákapcsolják az érettséghez, így vonzóbbnak tartják.

7. Illat

Egy nő illata valóban befolyásolhatja, hogy mennyire tűnik vonzónak a férfiak számára. Itt nem a méreg drága parfümökre kell gondolni , hanem egy adott illatra, amely a nők reproduktív hormonjain alapul. Amint kutatások is kimutatják, a nők sokkal vonzóbbak a férfiak számára az ovuláció szakaszában, mivel a hormonok szintje ebben az időben magasabb a ciklus közepén, ami jelzi termékenységüket.

8. Íz

Amikor csókolózunk partnerünkkel, rengeteg baktérium cserélődik a folyamat során, melynek mint a tanulmányok is mutatják, van gyakorlati jelentősége is. Segít abban, hogy megtudjuk, vajon passzolunk-e az adott személlyel. Tehát egy ember íze valóban többé-kevésbé vonzóvá teheti számunkra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments