HomeInterestingFigyelem, újabb ásványvizet hívtak vissza a boltok polcairól, semmilyen körülmények között ne...

Figyelem, újabb ásványvizet hívtak vissza a boltok polcairól, semmilyen körülmények között ne idd meg!

Mostanában nagyon sok cikk ír arról, hogy rengeteg élelmiszert kellett visszahívni, mert emberi fogyasztásra nem alkalmas, illetve veszélyes a szervezetre nézve. A nagyobb üzletláncok hívtak már vissza például tartós tejet, fagyasztott zöldséget, most pedig ásványvízzel van a probléma. Lássuk hát, jelen esetben melyik termékeket hívták vissza a boltok.

A NÉBIH azaz, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, emberi fogyasztásra nem alkalmas ásványvizet hívtak vissza. – jelentette be az MTI.

A helyi lakosok bejelentései alapján rendeltek el vizsgálatot, amiben sajnálatos módon kiderült, hogy a San Benedetto Oligominerale nevű termék, azon belül is az egy literes kiszerelésben kapható PET palackos vizüknek, olyan szaga van, mint a kénhidrogénnek.

Egyes források szerint a hatóság arra kötelezte a VízSztár Kft.-t, az ásványvíz  magyarországi forgalmazóját, hogy 2018. július 25-ig hívja vissza az ásványvizeket, melynek szavatossági dátuma 2019.11.25. A vásárlók által észlelt problémát a Nébih munkatársai és a laboratóriumi vizsgálat is alátámasztotta. A Nébih szakemberei kimentek  a helyszínre, hogy terepszemlét tartsanak és sikerült azt is megállapítani, hogy a fent említett termék csak olasz nyelvű jelölőcímkével van ellátva.” – írja a Blikk.

Köztudott, hogy azok a termékek, amik nincsenek magyar nyelvű leírással ellátva, nem felelnek meg a jogszabályi előírásoknak, hiszen a vásárlók nem kapnak közérthető tájékoztatást, emiatt nem lehet biztonságosan forgalmazni az országban.

Azt azonban hozzátették, hogy a hatósági intézkedés csak a 2019.11.25.-i szavatosságú pet palackos San Benedetto Oligominerale Naturale nevű, egyliteres PET palackra vonatkozik. A Nébih továbbá fel szeretné hívni a lakosság figyelmét arra, hogy, ha vásároltak ebből a termékből, ne próbálják meg elfogyasztani.

Most Popular

Recent Comments