HomeInterestingAz OTP Bank hivatalos riasztást adott ki az egész országban! Az összes...

Az OTP Bank hivatalos riasztást adott ki az egész országban! Az összes ügyfél érintett a dologban!

Számtalan hír érkezett a közelmúltban arról, hogy csalók próbálják meg ellopni bizonyos banki ügyfelek adatait. Mindenkinek kötelező tudnia, aki ügyfele egy banknak, hogy az új és közérdekű információkat a bank, mindig és minden körülmények között saját, hivatalos weboldalán teszi közzé, kivétel nélkül! Szóval abban az esetben, ha gyanús üzenetet, sms-t, emailt, vagy telefonhívást kapna, győződjön meg róla, hogy bankja miről tájékoztatja ügyfeleit, vagy ha még biztosabbra szeretne menni, hívja fel azt a bakot, amelyiknél ügyfélként van feltüntetve, és kérje a banki ügyintéző segítségét!

Most ezzel a módszerrel próbálkoznak a megtévesztők!

Sajnálatos módon megint olyan levél terjeng a magyar e-mail címmel rendelkező felhasználók között, ami adathalászattal van összefüggésben. – írta ki saját honlapjára az OTP Bank.

A csalók az elektronikus levélben arra hivatkoznak, hogy biztonsági okok miatt az e-mailben található linken keresztül ellenőrizzék saját adataikat. Ám, ha valaki rákattint arra a linkre, a szélhámosok azonnali hozzáférést kapnak a felhasználó minden adatához, beleértve a jelszavakat is. – jelentette be a napi.hu. oldal.

A félrevezető banda üzenete az alábbiakat foglalja magába:

„Tisztelt Ügyfelünk!

A közelmúltban nagy mennyiségű adatlopás történt. Az önök védelme érdekében más módon is bevezettük az online ellenőrző kódot a magánélet és az ügyféladatok védelmére.

Ellenőriznie kell a személyazonosságát és bankadatait.

Ezen a linken ellenőrizheti adatait: https://www.otpbank.hu/en/OTPdirektlog/verification

Az adatok érvényesítésének vagy teljes ellenőrzésének elmulasztása véglegesen lezárja fiókját.

Elnézését kérjük a kellemetlenségért. Biztonságuk a mi elsőbbségünk.

Köszönjük, hogy bankunkat választották.

Üdvözlettel,

OTP Bank”

Az OTP Bank arra kéri meglévő ügyfeleit, hogy semmilyen körülmények között ne adják meg az adataikat, vagy, abban az esetben, ha ezt megtették, azonnal hívják a 06 1 366 6666-os telefonszámot.

Most Popular

Recent Comments