HomeInterestingFéltestvére törölte vajúdó felesége hívásait, ezért lemaradt első gyermeke születéséről

Féltestvére törölte vajúdó felesége hívásait, ezért lemaradt első gyermeke születéséről

Bizony nemcsak a nőknek fontos az esküvő és a várandósság, hanem a férfiaknak is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint mikor az esküvő előtt megpillantják szerelmüket a fehér ruhában és elsírják magukat, vagy mikor megtudják, hogy végre valahára bővül a család. Egy igazi férfinak óriási kincs a család és soha semmiért nem cserélnék el. Persze van, akinek több évet kell várnia arra, hogy megérjen a nősülésre vagy épp az apaságra, viszont amint ez bekövetkezik a prioritások teljesen mások lesznek.

Ma már a legtöbb férfi szó nélkül vállalja, hogy támogatják kedvesüket mind a várandósság, mind a vajúdás és szülés alatt. Ők is ugyanúgy izgulnak és belül szenvednek, akárcsak a nők. Sokan hősnek tartják a nőket, mert képesek végig vinni egy ilyen kimerítő és néha veszélyes procedúrát. Régen nem volt annyira népszerű az apás szülés, de ma már szinte minden apuka jelen akar lenni a nagy pillanatban. Sőt, az újdonsült édesapának lehetősége van elvágni a köldökzsinórt, ami egy újabb meghatározó pont az életében.

Sajnos ez az édesapa, akiről ma szó esik, lemaradt első gyermeke születéséről, miután féltestvére „ne zavarj” üzemmódba tette telefonját, és felesége nem fogadott hívásairól szóló értesítéseket is kitörölte. Ezzel a megmozdulásával a féltestvére megfosztotta őt az egyik legfontosabb pillanattól.

A nevét elhallgató férfi 19 év után vitte el először féltestvérét az apjukhoz, hogy találkozhassanak. A lánynál volt a telefon és a folyamatosan érkező hívásokat lenémította, majd az értesítéseket kitörölte. Ezek után, hogy valóban ne zavarják őket, bekapcsolta a „Ne zavarj” funkciót.

„A feleségem azért hívott, mert vajúdni kezdett, majd mikor nem tudott elérni, anyósom próbálkozott. A testvérem blokkolta a hívásokat és kitörölte az értesítéseket.” – mesélte Redditen az „Am I” felhasználónéven futó férfi.

„Csak akkor jöttem rá, hogy mi történt, mikor távoztunk apánktól és ebédeltünk. Másfél órával később a feleségem felhívott a testvérem pedig csak annyit mondott sajnálom. Elmondása szerint csak egy nem fogadott hívása volt, pedig a valóságban több tucat futott be.”

A férfi olyannyira mérges volt, hogy a kórház felé vezető úton nem szólt a testvéréhez, még azok után sem, hogy elnézést kért tőle. Arra fogta, hogy ideges volt az apjával való találkozás miatt, de a férfi nem hitt neki.

„Nem hittem el egy szavát sem. Mire odaértünk a kórházba a lányom már fél órája megszületett. Félreértés ne essék örültem, hogy a világon van és, hogy a feleségemmel minden rendben van, de szomorú és mérges voltam, mert lemaradtam az első gyermekem születéséről.”

Nem bírt a testvérére nézni, csak annyit mondott neki, hogy hívjon egy Ubert, aki majd hazaviszi. Nem volt hajlandó továbbra is a közelében maradni. Négy héttel az eset után még mindig haragudott rá ezért kitiltotta őt a házából és azt sem engedte neki, hogy a gyermeket lássa.

„Folyamatosan azt kapom a családomtól, hogy túl szigorú vagyok vele. Nem kellett volna kitaszítanom az életemből sem a házamból. Én viszont nem így látom. Haragszom rá és nem hiszem, hogy egyhamar meg tudok neki bocsátani.”

Az egyik Reddit felhasználó így fogalmazott:

„Pontosan tudta, hogy mit csinál. Miatta kihagytál egy fontos eseményt, amit nem tudsz már visszacsinálni. Szerintem kamu, hogy azért tette, mert izgult az apja miatt. Ez tragikus és egyben ironikus is. A családod soha nem fogja megérteni miért haragszol rá, de minden jogod megvan a dühöngésre.”

Egy másik pedig ezt írta:

„A feleséged ebben a történetben még nagyobb áldozat, mint Te. Először kellett a férje támogatása nélkül szülnie. Valószínű a családja nem lehetett úgy vele, mint ahogy te lehettél volna. A testvéred aljas volt és nagyon önző.”

(A cikkben szereplő képek csak illusztrációkén szolgálnak)

Most Popular

Recent Comments