HomeInterestingEzzel a 7 jellel felismered, hogy valódi vagy hamis személlyel van dolgod!

Ezzel a 7 jellel felismered, hogy valódi vagy hamis személlyel van dolgod!

Néha meglehetősen nehéz megkülönböztetni, hogy valaki igaz ember vagy sem. Vannak, akik úgy tesznek, mintha őszinték lennének, de valójában egyáltalán nem azok.  Ha nem akarsz kellemetlen helyzetbe kerülni, figyelj ezekre a jelekre, amik segítenek kitalálni, hogy milyen emberrel van dolgod. Összeállítottunk egy listát, hogy mit kell alaposabban áttanulmányoznod, ha emberekkel dolgozol, vagy csak szimplán megismerkedsz.

 

Az igazi emberek mindenkit tisztelnek.

Az igaz emberek tiszteletben tartják mások személyiségjegyeit és jellemzőit. Ha például megnézzük ezeket a kitalált karaktereket a Harry Potter című könyvből vagy filmből, amit JK Rowling írt, észre fogod venni, hogy Harry soha nem törődött barátai társadalmi helyzetével, míg Malfoy a gazdag családi háttér alapján ítélte meg az embereket.

Az igazi emberek soha nem próbálnak manipulálni másokat.

El tudod képzelni az igaz embereket, hogy manipulálnak valakit? A manipulátor úgy alakítja a dolgait, hogy neki jó legyen és a többiek jólétével egyáltalán nem foglalkozik. Például, Lucy a Narnia kórnikáinak főszereplőnője, soha nem próbált befolyásolni másokat, szemben unokatestvérével, Eustace-el, aki fenyegető volt a többi emberre nézve.

Az igazi ember nem szereti vonzani a figyelmet.

Az önellátó ember nem érzi, hogy vonzania kellene a körülötte lévők figyelmét, mert nem tartja szükségesnek, hogy a társadalom felé bizonyítson. Shrek soha nem akart népszerű lenni, és mindig azt tette, amihez kedve volt. Másfelől a „herceg” szenvedett a figyelem hiányától és kész volt ellenállni számos erkölcsi elvnek, hogy észrevegyék.

Az igazi emberek alázatosak.

Az igaz emberek nem dicsekednek a teljesítményükkel és nem igyekeznek minél több figyelmet magukra vonni. Egy hamis személy viszont kérkedik a teljesítményével. A Szépség és a Szörnyetegben a Szörnyeteg, nagyon intelligens volt, sok könyvet olvasott, de soha nem kérkedett, valójában milyen okos volt. Gaston, mindig sokszor hencegett, olyan dolgokkal, amiket igazából meg sem tett.

Az igaz emberek nem félnek a véleményüket napvilágra hozni.

Akaraterő és határozott erkölcsi elvek szükségesek, hogy nyíltan ki tudják fejezni az emberek a véleményüket. Mivel egyesek véleménye eltérhet a többség véleményétől, bátorságra van szükség ahhoz, hogy szembenézzen a tömeggel. A „Margaret Brown” egy a Titanic film egyik karaktere, aki nem mellesleg valódi utasa volt a hajónak, erős nőt ábrázol, aki sohasem pletykál, soha nem felel meg az elit tömegének. Ugyanakkor Rose anyja semmit sem tesz, csak a pletykák és hazugságok árnyékában bújik meg.

Az igazi emberek mindig dicsérik és inspirálják a többi embert.

A hamis emberek úgy érzik, hogy más emberekkel kell takarózniuk, hogy jobb színben tüntessék fel magukat. Ha megpróbálsz jobban kinézni valakinél, az egy hamis személy egyértelmű jele. J. R. R. Tolkien által írt „A Gyűrűk Ura” című könyvben, Aragorn mindig mindent megtett, hogy támogassa azokat, akik körülötte voltak. Másrészről Gondor kapitánya mindig tisztességtelenül kezelte szolgáit, sőt saját fiát is.

Az igazi emberek mindig figyelmesek és érzékenyek.

Ez az egyik olyan rejtett funkció, amely segíthet megkülönböztetni egy valódi személyt egy hamis személytől. Robert Baratheon király feleségének Cersei-nek a Trónok harca sorozatból rettenetes természete van. Mindenkit manipulál. Viszont, akik hasznára vannak, azokkal kedves. Havas John viszont, mindenkit tisztel és szeret, aki körülötte él és mozog.

Most Popular

Recent Comments