HomeDivat7 zavarba ejtő divatcikk, ami szerencsére teljesen eltűnt a mindennapjainkból!

7 zavarba ejtő divatcikk, ami szerencsére teljesen eltűnt a mindennapjainkból!

Számos divat volt már porondon az elmúlt évek során. Egyes ruhák örök divatot képeznek és egy jó ideig nem lehet őket kirobbantani az emberiség szekrényéből, addig vannak olyan ruhadarabok is, melyek hála isten teljesen eltűntek a föld színéről és már csak hírből ismerjük őket. Ugyanez vonatkozik természetesen a hajviseletre és a kiegészítőkre is. Összeszedtünk néhány divat cikket, aminek szerencsére mindenki búcsút intett.

Letolt nadrág

Sokáig divat volt a fiatal srácok körében ez a típusú nadrágviselet, de ez már hála isten elmúlt. New Jersey-ben például törvénybe foglalták, ha valaki így hordja a nadrágját 260.000 Forint bírsággal büntetik.

Válltömés.

1930-ban annak érdekében, hogy kisebbnek tűnjön a nők dereka, válltöméseket használtak.

Cicanadrágok

A 80-as évek trendjébe tartozott, a cicanadrág, amit a nők közvetlenül a ruhák alá vettek fel.  Sajnos ezek a darabok teljesen átvették a normál nadrágok szerepét, annyi a hátulütője, hogy teljesen átlátszik, ha egy kicsit is megfeszül az anyag.

Csőrös cipő

A középkori ruhadarab, ami a rang megállapítására is szolgált, minél hosszabb volt a cipő orra annál magasabb beosztásban volt az ember. Szerencsére már ezeket a darabokat sem látjuk az utcán.

Mullett haj

A 70-e évekbeli elöl rövid hátul hosszú haj nem igazán számított jó viseletnek. Voltak ugyan, akik megpróbálkoztak vele, de a vége mindig ugyanaz lett, a fodrász fogta és levágta.

Háremnadrágok

Ez a nadrág nagyon népszerű volt a fiatal lányok körében, leginkább nyáron viselték, hogy ne ragadjon rájuk a ruha a legnagyobb melegben.

Abroncsszoknyák

Az 1800-as években esztétikai szempontból viselték a nők, mert ebben sokkal kisebbnek tűnt a derekuk és nagyobbnak a fenekük. Elég kényelmetlen viselet volt, mert alig lehetett benne átmenni egy egyszerű ajtón illetve leülni egy székre.

Most Popular

Recent Comments