HomeInterestingEzt a 13 valós tényt Kína annyira szégyelli, hogy legszívesebben elrejtené a...

Ezt a 13 valós tényt Kína annyira szégyelli, hogy legszívesebben elrejtené a világ elől.

Kína minden tekintetben egy nagyon fejlett ország, ahol gyakorlatilag minden kapható és sokkal több szolgáltatás elérhető az emberek számára, mint bármely más országban. Az oda érkező turisták csupán a legmodernebb technikákat és pompás hoteleket látják. Ám a legfontosabbak mellett sajnos elmennek. Rengeteg olyan tény van Kínában, amit maga az ország is nagyon szívesen rejtene véka alá, de a média gyors terjedésének és hatalmának köszönhetően a legapróbb titkok is hamar kiderülnek.

Ma összegyűjtöttünk néhány igaz és valós tényt erről az országról, melyről csak nagyon kevés embernek van tudomása.

Lilliput Park

Kínába van egy nagyon különleges park, ahol kis növésű emberek, vagyis törpék laknak. Ez a hely nagyon népszerű az emberek körében, és igazi turisztikai látványossággá nőtte ki magát, ahol ezek a kisemberek szórakoztatják az embereket.

Kereszténység Kínában.

Kína nemsokára olyan országgá válik, ami a világ egyik legnagyobb keresztény közössége lesz. Pletykák szerint jelenleg sokkal több keresztény él ebben az országban, mint Olaszországban. Ám ezt egyelőre titokban akarják tartani, ezért tudnak róla csak kevesen.

Légszennyezés.

Sokan hiszik, hogy Kínának van a legszennyezettebb levegője. Sokszor olyan szintre nő a szennyezettség, hogy az embereknek maszkot kell viselniük. Ennek az állapotnak az az oka, hogy a kínai ipar gyorsan nő. Igazság szerint van egy város, ami még Kínánál is rosszabb és az nem más, mint San Francisco.

Üres épületek.

Rengeteg üres épület és irodaház találhat ebben az országban. Annak idején azért épültek ezek a házak, hogy ha nagy népbevándorlás lenne, mindenkinek legyen helye. Ám mivel ez az időszak még nem érkezett el, jelenleg is üresen állnak. Ha valaki odalátogat, azt fogja gondolni, hogy egy szellemvárosba érkezett.

Szegénység.

Kínában nagyon sok szegény ember él, ami az alacsony bérezéseknek köszönhető. Körülbelül 100 millióra tehető azoknak az embereknek a száma, akik mélységes szegénységben élnek. Egyesek napi egy-két dollárból próbálnak megélni. Akik erre a sorsra jutottak, csak nagyon nehezen tudnak kijönni belőle.

A reinkarnáció tilalma.

A reinkarnációban rejlő hit a buddhizmus egyik alapelve közé sorolható. Ám a kínai hatóságok megvétózták a vallásnak ezen részét, ezért megtiltották a szerzeteseknek, hogy ezeket a tanokat hirdessék. Sokan azt gondolják, hogy a kínai kormány így akarja megóvni az embereket a Dalai Láma befolyásától.

Hatalmas üres bevásárlóközpontok.

Kínában található a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, ami a New South China Mall néven vált ismertté. Ám az épület 99%-át sosem használták fel, ezt úgy kell érteni, hogy se üzletek, se vevők nem találhatók benne. Csupán egyetlen részleg van, amit aktívan használnak az pedig a bejárat mellett fellelhető gyorsétterem.

Blokkolt oldalak.

Kína elég megszállott ország, ezért akar mindent és mindenkit ellenőrzés alatt tartani. Ez egyértelműen látszik az internetes hozzáférésükön. Míg Amerikában bárki bármilyen weboldalra könnyedén rákereshet, addig Kínában vannak bizonyos korlátozások. Például a Facebbok, a Twitter, a Gmail és sok más webhely is le van tiltva a kínai emberek számára.

Ősemberek.

Ha hiszed, ha nem Kínában még mindig vannak olyan települések, ahol az emberek barlangokban élnek. Körülbelül 35 millió emberről tudnak akiknek mind a mai napig sziklaüregek adnak otthont. A Senhszi kínai tartomány az egyik leghíresebb hely, ahol felfedezhetünk ilyen lakhelyeket.

Szennyezett víz.

Az egyik legelrettentőbb tény, hogy Kínában napi szinten körülbelül 700 millióan fogyasztanak szennyezett vizet. A nagyvárosokban is a szennyezett víz csupán 10%-át tisztítják meg. A felgyülemlett hulladékot sokan is a folyókba dobják.

Időzóna probléma.

Kínában 1949 óta pekingi időt mérnek (UTC+8). Ennek következtében a nap délután három órakor éri el a déli magasságot, valamint ez a felelős amiatt, mert két szomszédos ország között hatalmas időeltérés van. Például, ha valaki úgy döntene, hogy Kínából átmegy Afganisztánba, akkor három órával kell visszaállítani az óráját.

Kalózkodás

2010 óta Kínában történik a legtöbb kalózkodás, ezzel pedig át is vette a vezető helyet. A számítógépes programok 78%-a nem eredeti. Sőt, minden ország előtt jár akármilyen lopásról is legyen szó.

Góbi sivatag

Sokan nem tudják, de valójában a Góbi sivatag a legnagyobb sivatag a világon. Területe körülbelül 1,3 millió négyzetkilométer és minden egyes évben 3600 négyzetkilométerrel nagyobb lesz. Mindez annak köszönhető, hogy rengeteg erdőirtás történik a környéken. De befolyásolja még a vízforrások fogyása is.

Most Popular

Recent Comments