HomeArt9 egyértelmű jel, ami bebizonyítja, hogy a te barátaid között is van...

9 egyértelmű jel, ami bebizonyítja, hogy a te barátaid között is van pszichopata

A pszichopata kifejezés nem minden esetben azokat az embereket foglalja magába, akiket a horrorfilmekben mutatnak be láncfűrésszel a kezükben vagy mániákus hajlammal. Ez ettől sokkal-sokkal összetettebb dolog. Ebben a betegségben szenvedők egyszerűen képtelenek normális emberi érzéseket, bűntudatot vagy lelkiismeretfurdalást érezni. Nincs kizárva, hogy a közvetlen közeledben él egy pszichopata, akiről eddig nem is gondoltad volna, hogy ilyen problémával küzd.

Ma úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk ezeknek az embereknek a legszembetűnőbb ismertetőjeleit, amiből egyszerűen rájöhetsz, hogy tartanod kell tőle vagy sem.

Tudja, hogyan vonja magára az emberek figyelmét.

Ha hiszitek ha nem, az igazi pszichopaták nagyon is vonzó külsővel vannak megáldva, sőt tudják, hogyan hívják fel magukra mások figyelmét. Minden egyes tettüket jó alaposan átgondolják. Elképzelhető, hogy álarcot viselnek azért, hogy elérjék céljaikat.

Igaz, hogy vannak emberek, akik szeretnek a középpontban lenni, de a pszichopatáknak ez létfontosságú tényező.

Hangulatember.

Mindenki élt már át kemény napokat mind a kimerültség, mind pedig a stressz miatt. Viszont mindennek ellenére, még mindig kordában tudjuk tartani indulatainkat. Néha persze belecsúszhat egy-két dühkitörés, de egy bocsánatkérés után azonnal visszatérünk normál állapotunkba.

Nos a pszichopatáknál ez teljesen máshogy működik, ők túlságosan is gyakran gurulnak dühbe, ennek következtében pedig olyan dolgokat is csinálhatnak, amit higgadt állapotba sosem tennének. Sértegetnek és megaláznak másokat, sőt még bosszúszomjasak is.

Gyakran unatkoznak.

A pszichopata emberek nagyon hamar elunják magukat, aminek több oka is lehet. Elképzelhető, hogy hiányzik a szervezetükből az izgalom illetve az adrenalin. Nehezen megközelíthető emberek és nem tudják kimutatni az érzéseiket.

A pszichopatáknak nincsenek hosszútávú céljaik és a felelősségvállalást is jó nagy ívből elkerülik. Nagy intelligenciával bírnak, de mégsem kapnak kellő támogatást. Emiatt elég sűrűn váltogatják a munkahelyüket.

Nem ugyanolyan az érzelmi szintjük, mint az átlag embereknek.

A pszichopata emberek erkölcsi törvényei egyáltalán nem azonosak a normális emberekével. Sőt, képtelenek olyan érzelmek kinyilvánítására, mint amire a legtöbb személy képes. Gyakran előfordul, hogy a veszélyes helyzetekben nem pánikot éreznek, hanem nyugodtságot.

A tettetés nagy mesterei.

Ezzel a problémával rendelkező embereknek gyakran meg kell erőltetniük magukat, hogy mások érzelmeihez tudjanak alkalmazkodni. A pszichopaták természetüknél fogva képtelenek normálisan elbeszélgetni másokkal. Képtelenek arra, hogy szeretetet, empátiát vagy együttérzést tanúsítsanak más emberek irányába. Mivel tudják, hogy nagyon sok illetőnek ezek az érzelmek a gyengéi, ezért céljaik elérése érdekében vissza is élnek vele. Nem véletlenül mondják, hogy a pszichopaták a legjobb színészek a világon.

Nincs bennük lelkiismeretfurdalás.

A legtöbb ember, bűntudatot és lelkiismeretfurdalást érez abban az esetben, ha rosszat tesz. Nos a pszichopaták esetében ilyen nincs. Ők képtelenek arra, hogy bármi miatt bűntudatot érezzenek, hiszen úgy gondolják nem követnek el semmilyen hibát.

Hiú emberek.

A pszichopatáknak nagyon magas elvárásaik vannak saját magukkal szemben, legalábbis ami a megjelenést illeti. Egyszerűen tökéletesnek hiszik magukat és nem tudnak betelni a tükörképükkel. Ezek az emberek szeretnek hatalmaskodni mások felett, még a munkahelyen is. Negatív megjegyzésekkel illetnek és állandóan az alkalmatlanságodról valamint a hibáidról beszél.

Nagyon ügyesen manipulálja az embereket.

Mivel az ilyen típusú emberek azt képzelik magukról, hogy istenek, ezért imádják társaikat irányítani. A legelszomorítóbb, hogy önbizalma és bája miatt ez nagyon sokszor sikerül neki.

Ahhoz, hogy egy pszichopata manipulálni tudjon más személyeket, el kell nyomnia a bennük lakozó érzelmeket. Ha a munkahelyeden azt érzed, hogy nem tudsz normális döntéseket hozni anélkül, hogy egy adott illető ne bólintana rá, akkor rossz hírünk van, mert alárendelt pozícióba kerültél.

Mindenki hibás, csak ő nem.

Előfordulhat, hogy még egy pszichopata életében is történik nem várt esemény, melynek következtében nem úgy mennek a dolgai, ahogyan ő eltervezte. Emiatt nagyon gyakran hibáztatnak másokat például munkatársakat, családtagokat, sőt az is elképzelhető, hogy szomszédokat is. Soha nem veszi észre, hogy saját maga miatt nem működnek jól a dolgai. 

 

Hogyan védekezhetsz a pszichopaták ellen?

Mindig minden körülmények között bízz a megérzéseiben. Ha úgy gondolod, hogy egy adott illető mondjuk a munkahelyeden megpróbál befolyásolni illetve elnyomni és emiatt rosszul érzed magad, akkor mindenképpen tisztában kell lenned vele, hogy nem te vagy a probléma.

Vigyázz arra, hogy ne szánalomból segíts más embereken, ugyanis ez a manipuláció egyik legnépszerűbb taktikai lépése.

Használd a hármas szabályt. Tedd próbára azt az illetőt akiben kételkedsz, ha háromszor vert át, akkor biztosra veheted, hogy nem félreértésről van szó, hanem az illetőnek ilyen a stílusa.

„Sose bízz meg senkiben csukott szemmel. Mindig légy előrelátó és használd a fejed.” Sokan hallották már ezt, de csak kevesen tartják be.

Az egyik legfontosabb, hogy sose kezdj vitába egy pszichopatával. Mivel nem tudnak normálisan gondolkodni az érzelmeikre meg nem lehet hatni, ezért célszerűbb témát váltani, ha nem akarod, hogy rossz vége legyen.

Ha megfelelsz a leírásoknak.

Ha azt gondolod magadról, hogy teljes mértékben megfelelsz a fent leírtaknak, akkor most elárulunk egy kis érdekességet, ami valószínű nagyon meg fog lepni.

Nagyon sok pszichopata volt híres és egyben zseniális elme, mint például Vincent Van Gogh, Ludwig van Beethoven, Isaac Newton, Edgar Allan Poe, Abraham Lincoln. Bizonyos mértékig mentális rendellenességekben szenvedtek/nek a következő emberek: Winston Churchill és Diana hercegnő, Britney Spears, JK Rowling és Catherine Zeta-Jones is.

Hihetetlen ugye?

Most Popular

Recent Comments