HomeInterestingEz a 8 jól látható jele, ha végéhez közeledik a párkapcsolatunk.

Ez a 8 jól látható jele, ha végéhez közeledik a párkapcsolatunk.

Sajnos felhőtlen kapcsolatok csak és kizárólag a Disney filmekben léteznek. Ha egy komolyabb veszekedés után azt gondolod, hogy ideje véget vetni a kapcsolatnak, akkor valami tényleg nem stimmel nálatok. Viszont vannak olyan helyzetek, amiket akaratlanul is túlkomplikálsz és semmi szükség arra, hogy szakíts a pároddal, csak egyszerűen fel kell ismerni a jeleket a komoly és a kevésbé jelentős problémák között. Mai cikkünkben ezeket hoztuk el nektek, hogy fel tudjátok ismerni, mikor van itt az ideje szakítani a párotokkal.

1, A vágy, hogy egyedül legyünk.

Ha néha szeretnél egyedül lenni, vagy a barátiddal sétálni anélkül, hogy a pároddal lennél, az teljesen normális. Egyébként ez jót is tesz egy kapcsolatnak. A pszichológusok szerint célszerű lenne egy kevés időt külön tölteniük azoknak a pároknak, akik rendszeresen együtt vannak, sőt egy irodában is dolgoznak.

Vége: Ha sok időt töltesz külön a párodtól, sőt várod a pillanatot, hogy a barátaiddal legyél anélkül, hogy magaddal vinnéd a partnered, akkor ez a kapcsolat végét jelentheti.

2, Kizárjuk a partnerünket.

Szembesültök azzal a ténnyel, hogy időről időre egymás idegeire mentek. Persze általában ez csak a fáradtság miatt van, hiszen olyankor azt akarjátok, hogy az egész világ békén hagyjon titeket. Ilyenkor sajnos akaratlanul is elkezditek meglátni a hibákat egymásban. Az ilyen helyzetekben jó egy kicsit a barátaitokkal vagy a családotokkal lenni.

Vége: Sokkal boldogabbak vagytok egyedül vagy a barátaitokkal, mint a párotokkal, viszont amikor tudatosul bennetek, hogy hamarosan hazaér, a kedvetek romlani kezd. Egy idő után elfeledkeztek megkérdezni tőle, hogy hogy van, vagy milyen volt a napja, mert más témákat és tevékenységeket sokkal izgalmasabbnak találtok már, mint a párkapcsolatotokat. Lehetséges, hogy itt az ideje véget vetni ennek a kapcsolatnak.

3, Nincsenek közös tervek a jövőre nézve.

Ha ugyanolyan erős személyiségetek van a párotokkal, akkor elég nehéz kompromisszumot kötni, főleg úgy, ha mindkettőtök ragaszkodik a saját igazához. Sajnos ez gyakran veszekedéshez vezet, viszont ez annak a jele is lehet, hogy nem vagytok egymásnak közömbösek.

Vége: Ha a párod elmondja a barátinak, hogy körülbelül egy év múlva egy másik városban szeretne dolgozni, és erről te most hallasz először, akkor baj van. Ebben az esetben aligha képzelheted el a jövődet vele. Elképzelhető, hogy nem egy témával kapcsolatban nem értetek egyet, sőt nem is beszéltétek még a jövőről. Ha nem egy irányba tartotok, akkor van értelme folytatni ezt a kapcsolatot?

4, A veszekedések egyre komolyabbak.

Ha két ember veszekszik egymással a kapcsolaton belül az normális, még akkor is, ha egy komolyabb vita után a családodhoz menekülsz egy kis nyugalomért. Ha lenyugodtatok akkor sokkal könnyebben meg tudjátok beszélni a problémákat. Előfordul, hogy mindketten erős akaratúak és érzelmesek vagytok, ezért nem tudtok kompromisszumot kötni, viszont ez még nem ok arra, hogy elhagyjátok egymást.

Vége: Amennyiben minden egyes nap veszekedtek, komoly indok nélkül, az már elég nagy problémára ad okot. Ha a veszekedés után nem félsz attól, hogy elveszítheted a párod, az megint nem jelent túl sok jót. Lehetséges, hogy hamarosan végleges döntést kell meghoznod, ugyanis egy kapcsolatnak örömtelinek kellene lennie, nem pedig konfliktusokkal telinek.

5, Saját terveitek vannak, amiben a másik nem játszik szerepet.

Van az a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást, viszont a különböző habitusú emberek között előbb-utóbb kiütköznek a problémák. Például te el akarsz menni bulizni, viszont a párod nem. Ennek tükrében előfordulnak viták, ahol felemelitek a hangotokat, ám megtaláljátok a megoldást a problémára.

Vége: Mindegyikőtöknek saját tervei vannak az aktuális napra tekintve, amiben természetesen örömötöket is lelitek, viszont egyikőtök sincs a másikéban. Ez azt is jelentheti, hogy a kapcsolatnak bizony vége, csak még nincs kimondva.

6, A partner által végzett manipuláció

A partner manipulálása egyfajta lelki terrornak minősül. Például veszekedéssel próbálod kivívni a párod figyelmét. Az ilyen magatartás már elegendő okot ad arra, hogy leüljetek megbeszélni a problémákat.

Vége: Ha a párod csak valamiért cserébe fogadja el a döntéseidet, akkor valami baj van a kapcsolatotokban. Nem egészséges olyan emberrel összekötni az életed, aki kihasznál és manipulál, ugyanis egyáltalán nem veszi észre, hogy te mit teszel a kapcsolatotokért. Ez már elég ok lehet arra, hogy szétmenjetek. Amennyiben nem teszed, rengeteg lelki traumával gazdagodsz.

7, A hatalom és a felelősség egyenlőtlensége

Egy egészséges kapcsolatban mindenki felelősséggel tartozik a saját döntéséért. Ha egy komolyabb veszekedés után a partnered bocsánatot kér, akkor kész arra, hogy meghallgasson.

Vége: Egy párkapcsolatban nem szabad a hatalomért harcolni a partnerünkkel. A két ember egyenlő jogokkal rendelkezik és felelősséggel tartozik a döntései miatt. Ha azt veszed észre, hogy a partnered el akar nyomni, vagy fölényeskedni akar veled szemben, itt az ideje lelépni, mert sohasem fog egyenlőként bánni veled.

8, A támogatás hiánya

Egy kapcsolatban első sorban boldognak kell lenni. Szóval jogod van, ahhoz, hogy elmond a párodnak nem örülsz neki, ha el akar költözni egy másik országba. Viszont meg kellene beszélnetek a problémákat és kompromisszumot kötni, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

Vége: Egy idő után észreveszed, hogy nem a pároddal akarod megbeszélni a dolgokat, hanem anyukáddal vagy a barátnőddel. Mindenből kihagyod a párod és megpróbálod te magad eldönteni, hogy mi is legyen veled. Nem kéred ki a segítségét se kisebb, se nagyobb problémák terén. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolat ellaposodott és ideje véget vetni neki.

 

Most Popular

Recent Comments