HomeInteresting5 alapvető különbség jól ismert termékek között, amit kevesen ismernek.

5 alapvető különbség jól ismert termékek között, amit kevesen ismernek.

Minden ember szeret nassolni és ilyenkor egy kis kólát, chipset, ropit, cukrot… stb iszik-eszik. Viszont a nagy kérdés az, hogy melyik a legjobb. Nos, megoszlanak a vélemények, hiszen mindenki mást szeret, van, aki a Pepsire esküszik és van, aki a Coca-Cola-ra. Ugyanez vonatkozik a chipsekre meg a rágógumikra is. De vajon a nevükön kívül mi lehet a különbség a két rivális termék között? A mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy ezeket a kérdéseket boncolgatjuk és egy kis betekintést engedünk nektek a termékek összetevőibe és ízvilágába.

Pepsi vs. Coca-Cola

Az embereket valószínűleg kettő csoportra lehet osztani, ha kóláról van szó. Vannak, akik a Pepsiért rajonganak és vannak, akik a Coca-Coláért. Egy kísérletben kiderült, hogy a Pepsi édesebb, citrus ízű, a Coca-Cola pedig enyhe vanília. Ezen kívül nem igazán különböznek egymástól az összetevők, talán csak annyiban, hogy a Pepsiben E-vel ellátott adalékanyagok vannak. A Coca-Coláról nem tudunk nyilatkozni, mert annak receptje titok.

Lay’s vs. Pringles

Egy másik rivális pár a Lay’s és a Pringles chips. Ízüket tekintve mindegyik szinte ugyanolyan, viszont akik a Lay’s chips rajongói, azok sosem vennék Pringles-t.
Az utóbbinak 42%-a burgonya és az elkészítéséhez erjesztett tésztát használnak. Ezzel szemben a Lay’s valódi burgonyaszeletekből készül. Igazság szerint ennél a terméknél is a fogyasztókra van bízva, melyiket preferálják.

Lipton vs. Nestea

Eme két termék versengése nem olyan híres, mint a Pepsi és a Coca-Cola közötti. Ha az ízüket és a színüket nézzük, akkor nagyjából azonosak. Mindkettőben koncentrált tea, víz, cukor és édesítőszer van, ám a Nesta üvegén az olvasható, hogy természetes aromákkal készült. A Liptonnak azonban sokkal több rajongója van, mint a Nesta-nak.

Orbit vs. Dirol

Annak ellenére, hogy az összetevői és az íze is hasonló, több különbség is felfedezhető a két termékben. Egy közvélemény kutatás szerint az Orbit rágó hosszabb ideig őrzi meg ízét, mint a Dirol. A statisztikai adatok alapján az emberek 61%-a választja inkább az Orbit rágót.

Burger King vs. McDonald’s

Mindenkit tudja, hogy a gyorséttermek legnépszerűbb ételei a hamburgerek. Annak ellenére, hogy a neveik hasonlóak a receptjük más. Vegyük csak a sajtburgert példának.
A Burger Kingben kapható sajtburger zsemléje szezámmaggal van megszórva, a Mekinél csak sima zsemléből készítik ezt az ételt. A Burger King sajtburgere jobban megállja a helyét egy randi alkalmával, ugyanis nincs benne hagyma. Ami pedig a tápanyagokat illeti a Meki burgere 300 kcal-t tartalmaz, a Burger Kingé 550-et.

Most Popular

Recent Comments