HomeInterestingErre a 10 testi változásra oda kell figyelned, mielőtt súlyos problémáid lesznek...

Erre a 10 testi változásra oda kell figyelned, mielőtt súlyos problémáid lesznek belőle!

Manapság már egyáltalán nem figyelünk oda testünk jelzéseire és figyelmeztetéseire, amelyek néha komoly problémákra is felhívhatják a figyelmünket. Olyan ártatlannak tűnő dolgok is képesek elárulni, hogy valami nincs rendben a szervezetedben, mint a nyelveden található plakkok, a bőröd tapintása, a hajad túlzott hullása… és a többi. Érdemes tudomásul venni ezeket a változásokat, és elegendő figyelmet szentelni nekik, hogy rájöjj valami nem megfelelően működik a testeden belül és kívül. Ilyenkor célszerű orvoshoz menni.

Száraz vagy repedezett ajkak.

A kiszáradt bőr az allergia egyértelmű jele. Ilyenkor figyelj a kozmetikumokra, a szájhigiénés termékekre, az étkezésre és a gyógyszerekre is. A száj sarkain jelentkező repedések a B, A és E vitamin hiányát jelzik.

Ha szem vagy szájszárazságod van, akkor emésztőrendszeri problémáid lehetnek. Célszerű orvoshoz fordulni, mert ez lehet az úgynevezett Sjögren-szindróma jele is, ami egy autoimmun betegség.

Szemöldök hullás.

A szemöldök időszakos elvesztése normális, de ha túlzott hullást észlelsz, valamint kopasz foltok jelennek meg, vagy azt látod, hogy a szemöldököd teljesen eltűnik, azonnal fordulj orvoshoz. A pajzsmirigy túlzott vagy elégtelen működéséhez köthető.

Körömdirodrófia.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy milyen egy egészséges köröm színe, szerkezete. Ha bármilyen elváltozást észlelsz ezekben az riasztó jel lehet. A vékony és halvány körmök a vérszegénység és a vas hiányában jelentkezhetnek, míg a sárgulás jelezheti a máj és a gyomorbetegség rendellenességeit vagy a gombafertőzését. A fehér foltok és csíkok a cink, a réz és a jód hiányát mutatják.

Sápadt ajak világos kontúrral.

Ha az alsó ajak kontúrja megduzzad és kis buborékok jelennek meg rajta, akkor valószínűleg érzékeny vagy az ultraibolya sugarakra. Az ajak középső részének ugyanazok a tünetei? Ez vegetatív idegrendszer működésének valamely hibáját jelenti. A nyugtatók a kezelés fontos részét képezik a gyulladásgátló kenőcsökkel együtt. Az egész száj duzzanata és bőrpírja allergiás reakciót jelez. Fordíts nagyobb figyelmet a kozmetikai termékekre és a fogkrémre.

Piros arc.

Ha kizárjuk a természetes élettani változásokat, például a hőmérséklet, a masszázs vagy a szeszes ital változásait, 3 széles körben elterjedt ok maradt arra, hogy piros arcot kapjunk. A 40 év feletti nőknél a hormonszint csökkenését és a menopauza kezdetét jelzi. A vörös arc jelezheti a demodikózist okozó fertőzések jelenlétét is.

Száraz sarok.

A lábakon lévő száraz bőr az A és az E vitamin hiányát jelzi. De akár gombafertőzések jelenléte is lehet, ami befolyásolja az epidermisz általános állapotát. Az utolsó stádium számos repedéssel és a körömlemezek sárgulásával jár együtt.

Száraz kezek és bőr a testen.

A száraz bőr normális a hideg évszakokban. Fontos, hogy mindig hidratáld a kezed és sok folyadékot igyál valamint vitaminokat szedj. Ha a fenti megoldások nem segítenek, akkor jobb, ha elmész egy bőrgyógyászhoz, mert a száraz bőr a cukorbetegség és a pajzsmirigy működési zavar egyik gyakori jele lehet.

Láb deformitás.

A lábak befelé való elmozdulása, és a lábfej alakváltozását a magas sarkú cipő viselése okozhatja, ami az egyenetlen terheléseloszlás miatt következik be. A legnagyobb terhelés a keresztirányú ívek területére helyeződik. Ha ez az ív nem képes ekkora terhet elviselni, akkor a lábban kellemetlen, fájdalmas, érzet keletkezik, ami a deformáció kezdetét jelezheti.

Fehér foltok a fogakon.

A fogorvosi fluorózis olyan krónikus betegség, ami akkor alakul ki, ha egyszerre több termékből adagoljuk magunknak a fluoridot. Ennek köszönhetően túltelítődik a szervezet. Fluoridforrás például a szájvíz, fogkrém, ásványvíz, fluortabletta… stb.

Hajhullás

Átlagosan egy személy naponta körülbelül 100 hajszálat hullajt el. Ha észrevetted, hogy egy jelentősebb hajhulláson estél át, jobb orvoshoz fordulni, mert van egy csomó olyan betegség, melynek ezek a tünetei. Például bőrfertőzések, pajzsmirigy rendellenesség, autoimmun betegségek stb.

Most Popular

Recent Comments