HomeInterestingErre a 10 dologra érdemes odafigyelni, hogy elkerüljük a szakítást a párunkkal!

Erre a 10 dologra érdemes odafigyelni, hogy elkerüljük a szakítást a párunkkal!

A válás ma már talán az egyik leggyakoribb dolog a földön. Ennek tudatában is mindenki boldog házasságot szeretne az elkövetkező években. Összeállítottunk egy listát pszichológusok tanácsaiból és az emberek személyes tapasztalataiból, hogyan lehet elkerülni a hibákat, és megmenteni a házasságot.

 

Tiszteljétek egymást.

A kölcsönös tisztelet a boldog házasság alappillére, még akkor is, ha dühös vagy. Próbáld meg rendesen kifejezni magad. A tisztelet lehetővé teszi, hogy elkerüljük az olyan helyzeteket, amikor úgy érezzük, partnerünk manipulál és nyomást gyakorol ránk.

Ne hasonlítsd össze partnereidet másokkal.

Ne hasonlítsd össze partnered más emberek férjeivel és feleségeivel, különösen a közösségi oldalakon, például az Instagramon vagy a Facebook-on ne. Az emberek gyakran nem a valóságot, hanem egy kitalált szituációt írnak le. Ha más férjek csokrokkal árasztják el hölgyeiket, vagy drága étterembe viszik őket, ajándékokat vásárolnak nekik, azok valószínűleg nem igaz állítások. Ha meg igen, akkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezek a párok boldogok.

Figyelj saját magadra is.

Próbálj meg odafigyelni magadra. A boldog házasság a jó együttlétről is szól. Az emberek szeretnek vonzó dolgokat látni. Gondolj arra, hogyan nézel ki, amikor a partnered előtt vagy. Régi futó nadrágok és kétszer-háromszor nagyobb pólók nem nőies darabok. Ez a szabály mind a férfiakra, mind a nőkre egyaránt vonatkozik.

 

Első a férj aztán a gyerekek.

Szülőnek nagyon nehéz lenni főleg ha erre a házasságod megy rá. Egy: ez nagyon rossz a gyerekek számára is. Kettő: a szülők a család központja. Három: egy nap a gyerekek felnőnek, és elhagyják a házat. Ez az a pillanat, amikor egyedül maradtok a pároddal. Lehet, hogy azt fogod látni, hogy semmi sem maradt a házasságotokból, csak olyan személyek, akit nem szeretik többé egymást. Kérdezd meg magadtól, valóban megéri e.

Bocsássunk meg egymásnak.

Senki sem tökéletes. Mindannyian követünk el hibákat. Minden kapcsolatban vannak félreértések és fájdalom is. Ha egy pár nem képes megbocsátani egymásnak, akkor idővel a kapcsolat összeomlik a felgyülemlett sérelmek terhe miatt.

Ne próbáld megváltoztatni partnered.

Az emberek tévesen gondolják, hogy megváltoztathatják a párjukat. Mindenkinek megvan a maga értékrendje, és szinte lehetetlen őket a sajátod szerint alakítani. A rossz szokásokat, vallási nézetet, a szülőkkel való kapcsolatot, hobbit, a világhoz való hozzáállást és a prioritást sohasem szabad megváltoztatni. Helyette találj ki olyan új dolgot, amit mindenki kellemesnek talál.

Kerüld a nagy szavakat, különösen a „válást”.

Próbáld meg elkerülni azokat a mondatokat, hogy: „Ha ez így megy tovább, elhagylak.” Soha ne fenyegetőzz válással. Ha ezt mondod, akkor készen állsz rá, hogy meglátogasd az ügyvédet. Az olyan mondatokat, amelyeket gyakran haraggal mondanak ki, nem felejti el a másik fél. Ezzel a hozzáállással könnyen válással ér véget a kapcsolat.

Irányítsd az érzelmeidet.

Próbáld azt mondani magadnak, hogy: „Állj!” amikor úgy érzed megsérted a szeretteidet. Ha úgy gondolod nem tudod irányítani magad, szünetet tartasz, mély lélegzetet veszel és elsétálsz. Csak ne használd ezt a partnered büntetésére. Mond meg neki, hogy vissza fogsz jönni és megbeszélitek a dolgokat, ha megnyugodtál. Mindig tartsd be, amit mondasz.

Soha ne szidd a párodat.

Soha ne mondj rosszat a párodról mások előtt. Főleg ne a szüleidnek. Még a barátaidnak sem. A veszekedés után mindent elfelejtesz és megbocsátotok egymásnak, de a szüleid és a barátaid nem. Ez az, amikor a partnered negatív megvilágításban marad, és rosszul fogják őt kezelni. Amikor a dolgok nagyon nehezek, először beszélj a pároddal. Ha tényleg meg kell osztanod valakivel a dolgokat, fordulj pszichológushoz.

Ismerd meg partnered szerelmi nyelvét.

Mindenki a szeretet saját nyelvén beszélni. Igaz a tiéd különbözhet partnered szerelmes nyelvétől. A szeretet, dicsérő szavakkal, érintéssel, gondoskodással, anyagi támasszal, vagy például ajándékokkal is kifejezhető. Bármilyen legyen is a partnered szeretet nyelve, tanuld meg és használd jól.

Most Popular

Recent Comments