HomeInterestingEmlékszel még a világ legkisebb kislányára? 13 évesen úgy néz ki, mint...

Emlékszel még a világ legkisebb kislányára? 13 évesen úgy néz ki, mint egy 2 éves

Kenadie Jourdin 2003 február 13-án jött a világra. Ez nem volt könnyű nap sem a szülők, sem pedig az orvosok számára, ugyanis a kislány 1,13 kilogrammal és alig 20 centiméteresen született. Az orvosok valószínűsítették, hogy csupán néhány napot fog élni és tartottak attól is, hogy károsodott az agya.

Annyira apró volt, hogy a nővérek Hüvelyk Pannának hívták. Mindenesetre a szülők felkészültek a lehető legrosszabbra és rögtön megkeresztelték. 8 hónap folyamatos vizsgálat után végül sikerült felállítani a diagnózist: primordiális törpeség. Ez egy rendkívül ritka genetikai rendellenesség, mindösszesen 100 embert érint a világon.

Ennek a fajta törpenövésnek ismérve az, hogy a végtagok és a test teljesen arányosak, csupán jóval kisebbek, ez pedig babaszerű megjelenést eredményez. Továbbá az is, hogy a rendellenesség sajnos hátrányosan érinti mind a fizikai, mind pedig a szellemi fejlődést.

Kenadie hamar bebizonyította az orvosoknak, hogy alábecsülték és, hogy ő sokkal erősebb, mint bárki gondolná.

Ezen a képen 13 éves. Ugyanúgy jár iskolába, mint a hasonlókorú társai, sőt, a rendkívül törékeny csontozata ellenére még sportol is: nagyon szereti a bowlingot és a jégkorongot.

Kenadie magassága alig több 1 méternél, körülbelül 60 centivel alacsonyabb az iskolástársainál, súlya pedig nagyjából annyi, mint egy két éves gyereké.

Kenadie-nak hatalmas szíve van és nagyon szeret emberek között lenni. Mindig képes felvidítani a környezetében lévőket. A többiek makacsnak, ámde nagyon kitartó és bátor személyiségnek írták le.

A szülei azonban aggódnak a jövőjét illetően, ugyanis az orvosok elmondták, hogy az ebben a betegségben szenvedők nem igazán élnek többet 30 évnél. De bíznak benne, hogy ahogy korábban is, Kenadie most is rácáfol majd az orvosok jóslatára.

Még 2015-ben egy dokumentumfilmet is készítettek róla:

Most Popular

Recent Comments