HomeInterestingElképzelhetetlen tények Japánról, melyekkel rengeteg külföldi ember nem tud azonosulni!

Elképzelhetetlen tények Japánról, melyekkel rengeteg külföldi ember nem tud azonosulni!

Az internet tele van különböző tényekkel Japánnal kapcsolatban. Láttuk már milyen furcsa divat szerint öltözködnek illetve, hogy milyen érdekes házakat terveznek maguknak.  Mindannyian tudjuk Japánban milyen rendkívüli kultúrájuk, munkahelyi etikájuk van. De vannak kevésbé nyilvánvaló dolgok, amelyek még a japán kultúra legnagyobb rajongói számára is ismeretlenek lehetnek. Például, tudod, milyen egy „Otaku szoba”? Ha érdekelnek ehhez hasonló dolgok, csak görgess lejjebb és meglátod, mi minden van még Japánban.

Japánban sok az eltűnt ember.

Nincs annál rosszabb a japánok életében, mint a társadalmi tekintély elvesztése. Egy sikertelen vizsga, egy munkahely elvesztése, válás és az adósság csak néhány olyan kudarc, amelyek miatt az emberek elhagyják családjaikat. Vannak, akik kiontják saját életüket, míg mások eltűnnek, mint a kámfor.

Évente 80 000 és 100 000 ezer ember tűnik el Japánban. Sem a rendőrség, sem a családok nem keresik ezeket az elveszett embereket, mert azt feltételezik, hogy végeztek saját magukkal.

Az Otaku egy másik útja az eltűnésnek.

A japán fiatalok körében elterjedt egy másik eltűnési mód, amit Otaku-nak hívnak. Az Otaku egy olyan személy, aki kettős életet él, mint a kedvenc anime karaktere illetve a valódi énje. Azok, akik úgy döntenek, hogy Otakuvá válnak, időről időre eltűnnek az alternatív valóságokba, ahol jelmezben találják meg önmagukat. Néhányan inkább az Akihabara-i klubokban tölti az időt, ahol különféle árukat értékesítenek kifejezetten számukra.

Barátok és családok bérelhetőek Japánban.

Hazánkban hiába van pénzed, ha nincs családod, akivel megoszthatod, Japánban ezt nagyon egyszerűen megoldották azzal, hogy pénzért lehet bérelni mind családot, mind barátokat. Vehetsz fel hivatásos színészt, aki olyanná válik, amilyenre csak szeretnéd. Vannak olyan ügynökségek, ahol egy pár napra kisbabát is bérelhetsz magadnak. Az ügynökség fő célja az, hogy segítsen az embereknek megbirkózni a veszteséggel vagy a magánnyal.

Falakkal körbevett városok.

A Csendes-óceán partjaira falakat építettek, hogy megvédjék az embereket az óceán alján megjelenő szörnyektől. Amikor 2011-ben egy hatalmas földrengés volt Kelet-Japánban, egy földrengés és az azt követő cunami romboló hatásai súlyos nukleáris üzemzavarokat és  balesetek sorozatát indították el, emiatt a kormány úgy döntött, hogy hatalmas falakat épít a part menti városok védelme érdekében. A falak 12,5 méter magasak.

Bocsánatkérő ügynökségek.

Senkinek sem könnyű valakitől bocsánatot kérni, sőt a legtöbb ember szeretné elkerülni, ha lehetséges. Japánban vannak olyan ügynökségek, amelyek ezt megteszik helyetted. A „bocsánatkérő szakértők” ezeknél az ügynökségeknél nagyon jó pszichológusok, ezért tudják jól kezelni az embereket, akiktől elnézést kell kérni valaki nevében.

Szeretet bolt.

Japánban nagyon sok a magányos ember. Ezért a japán emberek szeretnek olyan helyekre menni, ahol legalább egy rövid időre megszabadulhatnak ettől az érzéstől. Például van egy hely, Soineya, ahol lehet aludni egy gyönyörű lány mellett. Nincs semmilyen fizikai kontaktus csak, és kizárólag alvás.

Általában az ügyfeleknek fizetniük kell egy belépési díjat (kb. 27 dollárt), és az összes szolgáltatást az árlistával összhangban kell felszámolni.

Éjszakai hostess klubok.

Még egy módja annak, hogy a japán férfiak meg tudjanak birkózni a magánnyal, ha egy hostess klubba mennek, ahol persze a férfiak jót beszélgethetnek és ihatnak finom nőkkel. Egy olcsóbb hostess klubban töltött 40-60 perc 27 dollárba kerül, míg egy drágább kategóriájúban 37-45 dollárba kerül 45-90 perc.

Ezekben a klubokban dolgozó lányokat gyakran gésáknak, kyaba-jo-nak vagy hostesseknek hívnak. A munkájuk az, hogy szórakoztassák az ügyfeleket, miközben italokat isznak és beszélgetnek.

Kávézók magányos vásárlók számára.

A Moomin Bakery & Café egy otthonos kávézó Tokióban, amely „magányellenes” becenévvel hirdeti magát. Azoknak a vevőknek, akik egyedül jönnek, a személyzet egy óriási Muminokat helyez el a mellettük lévő székre, hogy ételt vagy kávét vegyenek nekik. Az ötlet hihetetlenül népszerűvé vált a japánok és a turisták körében is.

Kompakt lakások.

A kompakt házak vagy a „kyosho jutaku” nagyon népszerű lett Japánban még az 1990-es években, amikor a lakásárak hirtelen megemelkedtek. A lakáskomplexumoktól eltérően nem sok helyet foglalnak, és olyan apró földterületekre építik, amit már semmi másra nem lehet használni. Néha ezek a területek nem nagyobbak, mint egy parkolóhely. Az építészek az aszimmetrikus földterületeket is felhasználják, mert olcsóbbak és ezért nagy igény van rájuk.

Mintavevő klub.

A Sample Lab japán egy olyan bolt, ahol elsőként tesztelheted a különböző termékekből származó mintákat. Mártásokból és alkoholból készített szépségápolási termékeket és még sok más dolgot.

Ahhoz, hogy taggá válhass, 16 évesnél idősebbnek kell lenned, ismerned kell Japánt és minden évben ki kell fizetned a tagdíjat, ami kb. 9 dollár. (2500 forintnak megfelelő összeg.)

Mindenes automaták.

A automaták az egyik legnépszerűbb szolgáltatás Japánban. Nincsenek értékesítői asszisztensek, bérleti árak, alacsony bűnözési szintek és nagy pénzforgalom, emiatt ilyen népszerűek.  Emellett nincs vonalkódjuk, kódszámok alapján tudod kiválasztani a terméket és szinte mindenütt megtalálhatók. Szinte minden termék kapható ezekben az automatákban.

 

Most Popular

Recent Comments