HomeInterestingElhunyt Szersén Gyula Jászai Mari-díjas színész

Elhunyt Szersén Gyula Jászai Mari-díjas színész

Megint egy szomorú hírrel éreztünk, miszerint váratlanul elhunyt a magyar színész és szinkronszakma egyik ikonikus alakja, Szersén Gyula. A több száz filmben, sorozatban hangját kölcsönző 80 éves művész a tegnapi nap folyamán hajtotta örök álomra fejét. Akik szeretik a magyar filmeket, szinkronizált sorozatokat, színházi előadásokat, annak a Jászai Mari-díjas színész neve nem lehet ismeretlen.

Olyan sztároknak kölcsönözte hangját, mint Charles Bronson a „Volt egyszer egy vadnyugatban”, Terence Hill a „Blackie, a kalózban”, „Gyémántvadászokban”, „Szuperzsaruban”, William Shatner a „Star Trekben”, Ben Kingsley a „Sherlock és énben” és még sorolhatnánk.

Fiatalon

Ezen kívül olyan magyar TV műsorokban láthattuk, mint a „Szomszédok”, „Nyolc évszak”, „Randevú Budapesten”, és 2006-ban még a „Barátok közt” sorozatban is feltűnt. Összesen 114 darab színházi előadásban láthattuk őt, többek közt a „Goethe: Faustban”, „Weiss: A vizsgálat….Tizenkettedik vádlottban”, „Shakespeare: IV. Henrikben”, „Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde című drámában”, „Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyőjében”…stb.

A Nemzeti Színház tagja volt 1965-től, majd 10 éven át játszott a a Gyulai Várszínházban. 1986-ban kapta meg a Jászai Mari-díjat, 2018-ban pedig a Szinkronszakma életműdíjat. 1964-ben házasodott össze szerelmével, Vas Máriával, s egy lányuk született, aki az Andrea nevet kapta. A szomorú hírt is ő osztotta meg Facebookon:

Mély fájdalommal tudatom ,hogy imádott Édesapám , Szersén Gyula 80 éves korában a mai napon tragikus hirtelenséggel örökre elaludt. Emléke szívünkben örökké él! 🖤🕊🕯

Közzétette: Andrea Szersén Tóthné – 2021. március 17., szerda

Őszinte részvétünk az egész családnak! Legyen neki könnyű a föld!

Ha valaki hirtelen nem tudná, milyen is volt a hangja, annak itt ez a videó:

Most Popular

Recent Comments