HomeInterestingElhunyt emberek lakásait pucolják ki - Az egyikben székletgyűjteményt találtak

Elhunyt emberek lakásait pucolják ki – Az egyikben székletgyűjteményt találtak

Az elhalálozás témája az utóbbi időben egyre felkapottabbá vált, aminek oka a koronavírus járvány. Minden egyes nap újabb és újabb rekordok dőlnek meg, ami teljesen elkeseríti az emberiséget. Sokan vesztenek el családtagokat, rokonokat, barátokat, ismerősöket, akikre még nagyon sok év várt volna. A média több statisztikát is közölt már az elhalálozásokkal kapcsolatban, amit az emberek gondosan elolvasnak, de arról nincs tudomásuk, hogy mi zajlik ilyenkor végbe.

Iwona Węgorowska és Justyna Paliwoda számára a halállal való találkozás napjaik szerves részévé vált. Mindketten azzal foglalkoznak már hosszú évek óta, hogy az elhunyt emberek lakásait takarítják. Egy velük készült interjúban Iwona elmesélte, hogy fia 10 évvel ezelőtt hozta létre a Bio-Clean céget, melynek keretein belül tevékenykedik.

A kép csak illusztráció

Kezdetben egyedül vezette a céget, majd ő és férje is csatlakoztak fiúkhoz. Így jött létre egy családi vállalkozás. Az elején hárman dolgoztunk, majd ahogy növekedtünk úgy igényelte a vállalkozás az alkalmazottakat. Kezdetben nem volt egyszerű dolguk, mert nemcsak a látvánnyal volt probléma, hanem azzal a szaggal is, ami ezekben a szobákban terjedt.

„Volt, hogy három éjszakán át nem aludtam, mert ahogy lecsuktam a szemem egyből az a látvány ugrott be. Pár napig éreztem azt a szagot az orromban, pedig maszk volt rajtam.”

Iwona részletesen elmesélte az elhunytak szobáinak, lakásainak takarítását. Általában az ilyen eljárás 1-4 napot vesz igénybe. Először fertőtlenítik a helyiséget, majd összegyűjtik a veszélyes hulladékokat. Hozzátette, hogy olykor meglepő dolgokat lehet találni az ingatlanokban. Főleg akkor, ha azok valamilyen bűncselekmény helyszínéül szolgáltak vagy, ha valaki önként vetett véget életének, vagy, ha egyik napról a másikra hunyt el. Az egyik elhunyt nő például a saját ürülékét gyűjtötte! – tette hozzá komolyan.

Volt olyan lakás, ahol hatalmas vérfolt volt a szőnyegen, padlón és áradt belőle a fémes szag. A másik helyen egy nő gyűjtötte a székletét, amiket zsákokban tartott, a zongorán pedig jó pár dunsztosüvegnyi vizeletet.

Egy szeretett családtag, rokon elhalálozása valóban óriási tragédia, de szerinte az még inkább, ha az elhunytnak nem voltak rokonai. Węgorowska emlékszik egy olyan esetre, amikor a testet csak két év után találták meg és egy behajtási cég alkalmazottai fedezték fel.

Gondoljatok bele, elmennek egy címre behajtani és találnak egy testet, ami már két éve ugyanott van. Tudod mit tesznek ilyenkor? Elmenekülnek…

Iwona Węgorowska elismeri, hogy munkája nem könnyű, mivel takarítás során egyetlen négyzetmillimétert sem hagyhat ki.

„Nőként alkalmas vagyok a kevésbé igényes munkák elvégzésére is, mert sokkal alaposabban takarítok.” – jegyezte meg.

Általában a szomszédokkal van probléma, akik elég sokat tapasztalnak meg egy ilyen munkafolyamatból. Ilyenkor ki kell pucolni és pakolni az egész lakást…. még a szőnyeget is fel kell tépni. Nem egyszer fordult elő, hogy a szomszédok panaszkodtak, sőt még rendőrt is hívtak a kellemetlen szag és a rendetlenség miatt.

Węgrowska véleménye szerint az utóbbi időbe egyre több olyan esettel találkoznak, mikor a test hosszú időn át csak vegetál a lakásban. Ennek oka valószínűleg a koronavírus, hiszen a fiatalok nem mehetnek az idősebbekhez, ezért ők egyedül néznek szembe a helyzetekkel. A szomszédok is csak akkor néznek utánuk, ha már kellemetlen szag árad az ingatlanból.

„A szomszédok sokszor nem értesítik időben az illetékes szerveket, csak akkor emelik fel a telefont, ha már elviselhetetlen bűz terjed vagy ha zavaró jeleket észlelnek.” – mondta.

Most Popular

Recent Comments