HomeInterestingElhunyt egy kétéves kisgyerek, mert szülei mostoha körülmények közt tartották

Elhunyt egy kétéves kisgyerek, mert szülei mostoha körülmények közt tartották

Egy szülőnek az a legfontosabb feladat az életében, hogy békességben, boldogságban és biztonságban felnevelje a gyermekeit. Mind az édesanyáknak, mind az édesapáknak áldozatot kellene hozni azért, hogy a gyermekeiknek a lehető legjobb életet biztosítsák. Sajnos erre azonban nem minden ember, vagyis nem minden szülő képes. Ma egy olyan tragikus igaz történetet hoztunk el nektek, ami egy kétéves gyermekkel történt.

Marcelek mostoha körülmények közt élt a szüleivel, aminek az lett a következménye, hogy 2020. március 12. éjjel elhunyt. A kiérkező mentősök azonnal észrevették a kicsi testén, hogy valami nem stimmel ezért értesítették a rendőrséget. A hatóság számára már az első pillanattól fogva egyértelmű volt, hogy a gyermeket bántalmazták. Számos zúzódás volt rajta és az alultápláltság jelei is egyértelműek voltak.

Szüleit a 21 éves Anita W.-t és a 22 éves Martin K.-t azonnal őrizetbe vették. A chodzieżi ügyész vádemelési javaslatot tett az ügyükben. A nőt azzal vádolják, hogy kiontotta a kicsi életét, a férfit pedig azzal, hogy szándékos testi sértést követett el.

A nyomozás során kiderült, hogy a kétéves fiú rövid élete alatt nagyon sokat szenvedett. Többször bántották fizikálisan, s megfosztották a tápláló ételektől. A gyerek dohányterméket fogyasztott, hogy csillapítsa az éhségét. A szülei később egy nyulat engedtek szobájába, valamint az ágyába, hogy az megharapja. Marcelek az állat kajájából is evett éhségében.

2019 októberében a fiút törött lábbal vitték kórházba, ahol a dolgozók értesítették a rendőrséget. Az ügyészség azonban nem találta gyanúsnak a sérülést ezért nem engedélyezték a további intézkedést. Ha már ekkor komolyan vették volna az ügyet, akkor valószínű a gyerek még ma is élne.

A kórházi nyilvántartás szerint a gyereket nem vitték vissza sem kontrollra, sem gipszlevételre. A nyomozásból az is kiderült, hogy a szülők vették le róla a gipszet. Valószínűleg attól féltek, ha visszamennek, akkor a kórház nyomozásba kezd és kényelmetlen kérdéseket tesznek fel nekik. Feleslegesen féltek, mivel az ügyészség addigra már úgy döntött, hogy nem vizsgálja ki az ügyet.

Másfél év kellett hozzá, hogy végül kiderüljön, az apa volt a felelős a törésért. Ha ez nem lenne elég, az anyja többször is paplan alá szorította a fiút. Eleinte mindkét szülő elismerte az állítólagos cselekményeket, majd meggondolták magukat.

Amikor a média jóvoltából kiderült a bántalmazás a főügyész elbocsátotta a chodzieżi járási ügyészt. Korábban a chodziezi kerületi ügyészség munkájában elkövetett helytelen magatartást és szabálytalanságokat a poznańi járási ügyész azonosította. Ennek eredményeként felfüggesztette az egység körzeti ügyészét és értékelőit, sőt fegyelmi eljárást is indítványozott velük szemben. Emelett a lengyelországi rendőrség főnöke elbocsátotta a chodzieżi rendőrség körzeti parancsnokát.

Az anyát életfogytig tartó fegyház büntetés fenyegeti az eset miatt, az apát pedig 10 év letöltendő börtön.

Most Popular

Recent Comments