HomeInterestingEgy új, nigériai koronavírus variáns is megjelent - Algériában már azonosították az...

Egy új, nigériai koronavírus variáns is megjelent – Algériában már azonosították az első betegeket

Ma már mindenki tudja, hogy nemcsak sima Covid 19 van jelen a világunkban, ami még 2019-ben felütötte fejét, hanem mutáns variánsok. Ezek a mutáns vírusok azért kezdtek el terjedni a világban, mert a SARS-CoV-2 rosszul másolta le önmagát.

Így alakult ki mind a brit és mind a dél-afrikai variáns, amik sokkal gyorsabban terjednek és akár kétszer olyan halálosak is lehetnek.

Most viszont egy nigériai változat is megjelent, amit korábban csak Nyugat-Afrikában fedeztek fel és azon belül is csak Nigériában. Csütörtökön az észak-afrikai Algériában 13 esetet regisztráltak, akinek szervezetében a nigériai változatot azonosították.

Az imént említett 13 fertőzöttet Algírban, Algéria fővárosában, illetve keleti és déli régiókban jelentették be. Azelőtt egyetlen egy ilyen eset nem volt ezeken a településeken.

De nemcsak a nigériai változat kezdett el terjedni Algériában, hanem a brit mutáns is. Eddig 15 ember esetében lehetett bizonyítani, hogy a brit variánssal fertőződtek meg. Persze ez a szám a 42 millió lakossal rendelkező országban csekélynek minősül, ám nem kizárt, hogy hamarosan több megbetegedésről fognak beszámolni.

Most Popular

Recent Comments