HomeInteresting26 éven át azt hitte teljesen normális, hogy nem tud az orrán...

26 éven át azt hitte teljesen normális, hogy nem tud az orrán lélegezni – Hihetetlen történet

Mi emberek úgy vagyunk bekötve, hogy ha rosszul érezzük magunkat azonnal elmegyünk orvoshoz, nehogy komolyabb problémák merüljenek fel. Akadnak azonban olyan rejtett betegségek, melyekre csak hetek, hónapok vagy akár évek múltán derül fény. Ez azért van, mert nem mutatnak kezdetben semmilyen tünetet és nem is okoznak rosszullétet.

A mai cikkünkben szereplő fiatal nő sokáig nem sejtette, hogy az, amit érez voltaképpen nem normális dolog. Taylor Hay kisgyerekkora óta képtelen volt az orrán levegőt venni, és ő abban a hitben volt, hogy ez így van rendjén. Ezt az állapotot többnyire különböző orrproblémák okozták, például orrmelléküreg-fertőzés.

A tavalyi év során egy ismerőse azt mondta neki, hogy képes lesz valamennyi levegőhöz jutni ha félig ülve alszik. Először nem akarta elhinni, hiszen ő eddigi élete során csak a száján kapott levegőt. Számára ez a fajta információ teljesen új volt.

26 év kellett neki ahhoz, hogy végül az orrán keresztül is tudjon lélegezni. A fiatal nő elment egy specialistához, aki azt mondta neki, hogy orra 90%-a teljesen el van dugulva, ezért nem tud azon keresztül levegőt venni. Az orvos egy olyan műtétet ajánlott neki, mely során korrigálnák orrsövényferdülését, helyreállítanák az orrporcait, és csökkentenék az orrkagylóiban lévő duzzanatot. Taylor természetesen belement a műtétbe.

Mikor felébredt az altatásból és meglátta magát a tükörben először pánikba esett, de csak amiatt, mert orra tiszta sárga volt és itt ott fel volt dagadva, szeme alatt pedig fekete karikák éktelenkedtek. Mivel eddig nem ott vette a levegőt, így nem is tudott úgy megismerkedni azokkal az ingerlő szagokkal, melyek tüsszögést idéznek elő. Akkor még csak enyhén tudott azon keresztül levegőt venni, de ez bőven elég volt ahhoz, hogy komplikációk lépjenek fel.

Néhány nappal a beavatkozás után egy komoly tüsszögőroham lett úrrá rajta, ami újra eldugította az orrát. Ebből kifolyólag vissza kellett mennie az orvoshoz, aki helyre rakta az orrában lévő sínt. Később természetesen ettől megszabadították és ekkor ismerte fel, hogy mennyire felszabadító érzés orron át lélegezni.

Taylort annyira meghatotta a dolog, hogy 10 percen keresztül sírt a kocsijában miután elhagyta a kórházat. Mára nagyon sokat változott az íz és szaglásérzékelése.

„Ez egy olyan dolog, amit nem sokan élnek át. Lehet, bután hangzik, de az, hogy az orrodon keresztül képes vagy lélegezni igenis hatalmas dolog. Gondolj csak bele abba mennyire szörnyű érzés, mikor egy nátha vagy, orrmelléküreg esetleg arcüreggyulladásnál szenvedsz – na én pont így éreztem magam az elmúlt 26 évben.” – mesélte Taylor.

Most Popular

Recent Comments