HomeInterestingElhunyt egy 4 hónapos kislány - Először távgyógyászattal próbálták kezelni

Elhunyt egy 4 hónapos kislány – Először távgyógyászattal próbálták kezelni

Eddig is tudtuk, hogy bizonyos országokban az egészségügyi szféra hagy némi kívánnivalót maga utána, aminek oka lehet, hogy túl sok a beteg és kevés a szakember, aki ellátná őket. A mostani járványügyi helyzetben ez hatványozottan igaz. Az állami kórházakba szinte lehetetlenség bejutni és ellátást kérni, ha az ember nem koronavírusos beteg. Ennek tükrében marad a magánszektor, ahol viszonylag rövid időn belül, de „drága” pénzért veszik kezelésbe az embert.

Minden szülőnek a gyermeke a legfontosabb, és mindent megadna azért, hogy egészségesnek tudja. Azonban akadnak olyan nem várt fordulatok, melyek mindent elronthatnak. Nem is olyan régen elhunyt egy 4 hónapos kisgyermek, mert nem kapott időben megfelelő orvosi segítséget. A kicsit kezdetben távgyógyászat útján próbálták meg kezelni, ám ez nem hozott eredményt így azonnal kórházba kellett szállítani. Az orvosok azonban már nem tudtak rajta segíteni.

A 4 hónapos kislányt felvették a zabrze-i szakkórházba, de a betegsége már olyan előrehaladott állapotban volt, hogy az orvosok tehetetlenek voltak. Kiderült, hogy fulmináns szepszise van a gyermeknek. Arra is fény derült, hogy a szülők először nem vitték el őt orvoshoz, hanem távgyógyászat útján konzultáltak vele. Mikor a gyermek egészségi állapota romlani kezdett azonnal be kellett szállítani a kórházba.

A fulmináns szepszis, egy patogén kórokozókkal való fertőzés után három napon belül alakul ki. Gyermekek esetében egy szeptikus sokk jön létre, mely a legtöbb esetben halállal végződik. A betegség során a testhőmérséklet jelentős mértékben csökken, amit súlyos gyengeség, letargia, fokozott vérzés, pulmonalis ödéma, kardiovaszkuláris rendellenességek vagy akut veseelégtelenség okoz. – mondta Agata Pułtuska, a sziléziai Orvostudományi Egyetem sajtószóvivője.

A kép csak illusztráció

A kicsi esettében a szepszis tünetei órákon belül megjelentek, ami ritkán fordul elő, ám az immunhiányos egyéneknél elő-előfordulhat.

Az ügyészség még nem adott bővebb információt az üggyel kapcsolatban, mert először mindent át szeretnének vizsgálni és csak azután nyilatkozni. – jelentette ki Ewa Grott ügyész.

Most Popular

Recent Comments