HomeCelebrityElhunyt a Prodigy frontembere, amiért az egész zenevilág gyászol.

Elhunyt a Prodigy frontembere, amiért az egész zenevilág gyászol.

Keith Charles Flint a Prodigy zenekar frontembere, aki már a 90-es években meghatározó szerepet töltött be bandájával együtt a zenevilágban. Zenéjüknek több stílusjegye is volt úgymint a 90-es évek ipari zenéi, rave, hardcore techno, alternatív rock és punk. A zenekar több, mint 20 millió lemezt adott ki világszerte, ami nagy ritkaságnak számít az elektronikus zenei műfajban. Rengeteg szakmai elismeréssel büszkélkedhettek például Grammy jelölésekkel, illetve az MTV Music Awards valamint a Rolling Stone magazin díjjal. Legismertebb számaik közé tartozik a „No good” a „Breathe”, a „Firestarter” vagy a „Voodoo People”, de ezen kívül számos más daluk is népszerű lett.

Viszont ma egy nagyon szomorú nap van, ugyanis az ikonikus zenekar frontembere, Keith Flint életének 49. évében távozott az élők sorából. Elmondások alapján a férfire eszméletlenül találtak rá otthonában, akihez azonnal mentőt hívtak, ám a kiérkező életmentők már nem tudtak rajta segíteni és értesítették a családot a tragikus esetről.

A rendőrség vizsgálata alapján állítólag nem történt idegenkezűség, ami arra utal, hogy az énekes önként vethetett véget életének.

Keith, Liam Howlett-tel 1990-ben alapította meg a Prodigy nevű zenekart, ahol kezdetben csak táncos volt, majd 96-ban megírta és elő is adta a „Firestarter” című dalát. Annyira jól sikerült a dal, hogy úgy döntöttek videoklipet is forgatnak hozzá, ahol Keith bemutatta új punkos megjelenését.

 

Információk alapján a zenekar rengeteg fesztiválon megjelent már, ahol mindig hatalmas üdvrivalgással fogadták őket. Magyarországon is már 15. alkalommal léptek volna fel.

Őszinte részvétünk mind a családnak, mind a zenekar többi tagjának!

Most Popular

Recent Comments