HomeInterestingEgy parazita miatt vesztette el a látását. Ki nem találnád, hol szedte...

Egy parazita miatt vesztette el a látását. Ki nem találnád, hol szedte össze…

Húsevő parazita jelenlétét állapították meg az orvosok. Sajnos megvakult miatta…

A 38 éves Shereen-Fay Griffin az angliai Crayfordban él, és középiskolai asszisztensként dolgozik. Egy nap elment a helyi uszodába. -Úsztam. Ott használtam a medencét és a zuhanyzót is. Otthon is megmostam az arcom reggel és este.

Két nappal később zavaró tüneteket észlelt – a szeme viszketni és fájni és fájni kezdett. Felkereste a háziorvosát, aki szemcseppet írt fel a tüneteire, és a szemészetre küldte.

A szemész herpes simplex vírus okozta szemfertőzést állapított meg nála , szteroidot és antibakteriális szemcseppet írt fel neki. – Még soha életemben nem volt herpeszem, ezért furcsa volt számomra.

A nő fájdalmai azonban fokozódtak…

A brit nő nem adta fel, és folyamatosan próbálta felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel. Azonban hiába. Beutaló és időpont nélkül ment a klinikára. Ezután további gyógyszereket kapott.

Végül egy újabb vizsgálat után az orvosok acanthamoeba keratitist (AK) diagnosztizáltak nála, egy húsevő szemparazitát, amely a szaruhártyából táplálkozik, és vakságot okozhat.

Kiderült, hogy a korábban felírt szteroidok csak rontották a helyzetet.

A hölgy öt hónapig volt keresőképtelen.

A 38 éves nő bal szemére vak, ami megnehezíti a munkáját. Sajnos még mindig tapasztal tüneteket. – Tompa fájdalmat, kiszáradást, viszketést, fájdalmat és még mindig fényérzékenységet érzek, mert nehezen tágul a pupillám. Csak akkor nyerem vissza a látásom, ha beleegyezek a szaruhártya-transzplantációba, ami nem garantált siker.

Most Popular

Recent Comments